Iain M. Banks: Félemmetes géjpezet (részlet)

Myreille

Iain_M_Banks_Felemmetes_gejpezet01

Egy esztelen világban a király harcot vív a mérnökök ellen. A kód titokzatos teremtményei pedig követet küldenek az emberekhez.
 
Iain M. Banks 1954-ben született Skóciában. A skót Stirling Universityn irodalmat hallgatott. Iain Banks néven hat ‘klasszikus’ regényt írt, míg Iain M. Bankskén hat sci-fi regényt jegyez. Az első regénye, A darázsgyár a szó szoros értelmében borzasztóan jó könyv volt – azóta is vágyom egy hasonló olvasmányra. (Amúgy A darázsgyárat az Independent szavazása alapján beválasztották az évszázad 100 legjobb könyve közé.) Sci-fijei közül az Agave most a Félemmetes géjpezet címűt adja ki, a történet felütése nagyon izgalmas:
Sessine gróf halni készül, ezúttal utoljára…
Gadfium, a tudós, különös üzenetet kap a Vándorkövek völgyéből, amire már évek óta várt…
Mindeközben pedig Latra, a látó, egy elveszett hangya után kutat, egyre mélyebbre merülve a kód káoszában…
Aztán egy csapásra minden megváltozik.
Sűrűsödik a naprendszerben terjeszkedő köd, s bár még pislákol némi fény Serehfa falai fölött, a katasztrófa megállíthatatlanul közeledik. Tudja ezt a király, tudják a tanácsnokai is, mégis folytatják a mérnökök ellen vívott, esztelen háborújukat.
A kód titokzatos teremtményei tisztában vannak a helyzet súlyosságával, és mindent egy lapra tesznek fel: követet küldenek az emberek világába.
Olvass bele a könyvbe!>>>
 
Iain_M_Banks_Felemmetes_gejpezet02
Muszáj megjegyezni, hogy én nagyon hiszek az ebookokban – legszívesebben már csak azokat olvasom –  és nem a könyvillat miatt fognak hiányozni a hagyományos könyvek, hanem az ilyen elképesztően jó borítók miatt.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra