Nanny McPhee és a Nagy Bumm

Myreille

Nanny McPheet minden gyereknek és minden szülőnek. Mert a dolgoknak megvan a maguk rendje.
Aki öt évvel ezelőtt lemaradt a Nanny McPhee – A varázsdadáról, azonnal pótolja. Kellemes film, amelyet még a férjem is zokszó nélkül végignézett, sőt, olykor még nevetett is rajta. Persze, van egy olyan sanda gyanúm, hogy a Nanny McPheet nem is annyira a gyerekek, sokkal inkább a gyereket nevelő felnőttek kedvelik.
A Nanny McPhee és a Nagy Bumm ugyanolyan és mégis egészen más, mint a korábbi film, a megértéséhez azonban egyáltalán nem szükséges ismerni az előző részt. A varázsdadát csak azért ajánlom (szíves megnézésre), mert jó. Akárcsak a Nagy Bumm.

Nanny McPhee egy igen különleges dada. Látszólag a poroszos gyereknevelés híve és ebben varázsbotja is támogatja, de minden szigorúsága ellenére nem lehet nem szeretni, mert igen nagy érzékenysége van a jóra és a gyerekek jóra nevelésére.
„Elárulom, mi a titkom. Ha szükséged van rám, de nem kéred, hogy segítsek – maradok. Ha kéred, hogy segítsek, de már nincs szükséged rám – elmegyek.”
“A varázsdada a Mathilda nővér-mesesorozatot (írta Christianna Brand) alapján készült. Emma Thompson mindhárom könyvből kimazsolázta már a legjobb momentumokat a forgatókönyvhöz, így a második produkció számára nem maradt az égvilágon semmi. Tehát teljesen új ötlettel kellett előállni.” – meséli Lindsay Doran producer. A film alkotói a munka legelején megállapodtak abban, hogy Nanny McPhee nem megy vissza a Brown családhoz, hogy újabb problémákat oldjon meg. – “Egyszer egy rendező barátom azt mondta: mindig a főhős életének legfontosabb napjáról kell filmet készítenünk. Kit érdekelne a második legfontosabb nap? Azokra a folytatásokra gondolt, amelyekben ugyanazok a szereplők, mint az első részben, de a konfliktus már nem olyan nagy, mint korábban volt. Ez nagyon jó tanács.”
“Nanny McPhee kortalan és időtlen – meséli Emma Thompson. – Ki tudja, mióta fejti ki áldásos tevékenységét, és hány családot látogatott már meg? Amikor eldöntöttük, hogy odébb költöztetjük az időben, rögtön tudtam, mikor jelenik meg újra – a háború alatt. Olyan családot látogat meg, ahol az apa a fronton van, az anya pedig egyedül cipeli a vállán az összes terhet. Mi következik ebből? Új problémák a gyerekek számára, új bajok a szülőknek, és megint csak öt új lecke Nanny McPheetől.” Azonban a gyerekek most nem a felnőttekkel harcolnak, hanem egymással…

http://www.nannymcphee.hu/
Nanny McPhee könyvek>>

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra