term ID:
parent cat ID:32
parent cat ID 1:
post ID:33806
category_32 #d3e60c

Ottó kalandjai a városban és a hóban

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Ottó kalandjai a városban és a hóban

Myreille - Publikálva:

Otto_01

Ottó a papájával elindul, hogy felfedezze a világot. Először a városba mennek el, majd a hegyekbe. Forgatós-nézegetős-nevettetős könyv. Kicsiknek szánt lapozóból Dunát lehetne rekeszteni, miért érdemes mégis megenni Tom Schamp Ottó könyveit? Mert viccesek. Mert mesések. Mert lehet forgatni és szó szerint körbe lehet ülni a könyveket. Mert jó nézegetni. Mert játszani lehet velük.

Otto_aHoban_borito_v5_web

Tom Schamp: Ottó a hóban/Csimota gyerekkönyvkiadó

Otto_aHoban_borito_v5_web2

Tom Schamp: Ottó a hóban/Csimota gyerekkönyvkiadó

Magyarul eddig két Tom Schamp könyv jelent meg a Csimotánál: az Ottó a hóban (Otto in de Sneeuw) és az Ottó és a város (Otto in de Stad). A parányi szöveg, ami keretet ad a történetnek, az oldalak szélén fut végig, a valóságban is bekeretezve a képeket. De Ottó kalandjainál nem a szöveg a fontos, hanem a képek. A milliónyi kis részlet, amelyet fel lehet fedezni, a sok-sok humoros apróság, amelyen nevetni lehet. A vicc kortalan, legalábbis Tom Schampnál, mert gyerekek és felnőttek együtt kacagnak a könyveken.

Az Ottó könyvek nem arra valók, hogy gyorsan ledaráljunk egy kötelező esti mesét, miközben már a kispárnánkra gondolunk, hanem alapos szemlélődéshez, elmélyüléshez. Fel kell fedezni a részleteket, szemügyre kell venni minden apróságot. És hiába láttunk már százszor azt az oldalt, mindig fel lehet fedezni valami újat, valami vicceset. A könyvet egyszerre több gyerek is nézheti, mert minden irányból érdekes, sőt, még forgatni is kell, hogy Ottót követni tudjuk. Mi játszani is szoktunk a könyvvel. Valaki kitalálja, hogy számoljuk meg az összes pingvint, madarat, vagy éppen piros autót és már versenyzünk is, hogy ki a jobb felfedező.

Ottó kalandjai és Tom Schamp illusztrációi megunhatatlanok.

otto_avarosban

Tom Schamp: Ottó és a város

otto_avarosban2

Tom Schamp: Ottó és a város/Csimota gyerekkönyvkiadó

0-3 éves gyerekeknek ajánlott könyvek, de az 5 éves és a 99 éves is viccesnek találja.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra