term ID:
parent cat ID:32
parent cat ID 1:
post ID:34769
category_32 #d3e60c

Pipp és Polli: A kis tócsa és A szuper roller

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Pipp és Polli: A kis tócsa és A szuper roller

Myreille - Publikálva:

Axel Scheffler könyvet írhatna arról, mi kell egy jó gyerekkönyvhöz, a Pipp és Polli sorozat mégse lett tökéletes.

axelscheffler01

Axel Scheffler most nem csak illusztrált, hanem mesét is írt

Egyszerűnek tűnik mesét írni, hiszen csak el kell mondani egy történetet. A mese azonban nehéz műfaj. A meséhez kell a varázslat, kell a csoda és az érzelmi felkavarodás is. Legalábbis a jó meséhez.

Axel Scheffler nevét A Graffaló, Boszi seprűnyélen és Zog, a sárkány mesék kapcsán jegyeztük meg. Nem csak a szövegeket, de az illusztrációkat is megszerettük, sőt, a kettő együtt alkotott tökéleteset. Így éhesen vetettük magunkat a Pipp és Polli sorozatba, amelyet önállóan jegyez.

Pipp szürke nyuszi, Polli barna egérke. Ők ketten barátok és olyan kalandok esnek meg velük, mint az embergyerekekkel.

Pipp_es_Polli_tocsa_borito.indd

Axel Scheffler: Pipp és Polli – A kis tócsa (Pagony)

Axel Scheffler pontosan tudja, milyen könyv kell a legkisebbeknek. Pipp és Polli könyvek mérete éppen gyerekkézbe való, az illusztráció részletes, önálló nézegetésre is alkalmas és az 1-2 mondat, ami oldalanként a könyvben olvasható, éppen megtartja egy kisgyerek figyelmét a következő lapozásig. Felnőtt szemmel is szépek a könyvek: karakteresen, szellemesen illusztráltak és a csíkos könyvgerinc valamint a csíkos belső borító egyenesen imádni való.

A témák se lennének rosszak. A szuper roller az önzőségről, A kis tócsa a bepisilésről rövid tanmese. A szöveg azonban darabos. Nincs benne fülbemászó ritmus és nincs benne szellemesség. A mondatok szárazak, kicsit még kényszeredettek is, azonban az mindenképpen a könyvek mellett szól, hogy valós problémákkal foglalkoznak és szelíden nevelnek. Néha előfordul, hogy meggondolatlanok vagyunk és ennek bizony következményei vannak, és néha előfordul, hogy a nagy játékban a kisgyerek figyelmetlen és becsorgat, azonban ez nem a világ vége, legközelebb jobban kell figyelni.

Pipp_es_Polli_roller_borito.indd

Axel Scheffler: Pipp és Polli – A szuper roller (Pagony)

Pipp és Polli szerethető Axel Schefflre-figura, és hamarosan jön a sorozat következő része is, A rémisztő szörny és A piros lufi, és mindkettő, már címük alapján, ígéretesnek tűnik.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra