term ID:
parent cat ID:32
parent cat ID 1:
post ID:14094
category_32 #d3e60c

RED: szerfelett veszélyes nyugdíjasok

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

RED: szerfelett veszélyes nyugdíjasok

Myreille - Publikálva:

Lehet-e hibázni egy olyan filmmel, amiben Bruce Willis, Morgan Freeman, John Malkovich és Helen Mirren is játszik? Egy film, két vélemény. Myreille: A józan ész azt mondja, hogy kiöregedett színészekkel nem forgatunk akciófilmet. Amikor Bruce Willisnek volt haja, John McClane legyőzhetetlen volt és az igazság bajnoka. A HŐS. Azóta viszont megöregedett… Nem csak neki fáj, amikor az asztal mögé kell ugrani, hanem nekünk, a nézőknek is.RED (Retired Extremely Dangerous) azonban nem tipikus akciófilm, bár minden szokásos klisést felvonultat, és szerencsére, nem is idegesítő, alpári vígjáték. Könnyű, kellemes, fanyar. John Malkovich remekel, ahogy szokott, és Bruce Willis sem hiteltelen, ahogy félkézzel elintéz egy egész különleges osztagot.

RED - Bruce Willis és Mary-Louise Parker. Rendhagyóra sikerült az első randi...

RED - John Malkovich és Morgan Freeman. Verhetetlenek bármilyen szerepben.

A történet nagyjából annyi, hogy Frank Moses (Bruce Willis) nyugdíjas CIA-s nyugodtan tengeti életét, amíg életére nem törnek saját házában. Ezután meg kell mentenie azt a nőt, akihez gyengéd érzelmek fűzik – természetesen a lány nem adja könnyen magát -, és össze kell verbuválnia a régi csapatot, hogy rájöjjön, ki is akarja eltenni láb alól.

A RED inkább vicces, mint izgalmas, de ez nem tesz rosszat neki. Kellemesen könnyű film, jókat nevettem.

Remous: Hogyan lehet egy roppant egyszerű sztorit kasszasikeres filmmé avanzsálni? Mit tegyen az öregedő filmsztárokkal a rendező? Vegye meg őket egy képregény adta ötlethez sok-sok pénzért, kövesse a trendi, amerikai akciódús csim-bum stílust és máris kész a teltházas vetítés… A nézők könnyen-gyorsan benyalják az egyszerű poénokat; a kijáratnál még röhögve mesélik az akciókat, idézik a gegeket… A parkolóban már egészen biztos, hogy a kialakult időjárásról vagy közlekedési dugóról beszélnek. A családom férfitagjai szerint ilyen a szórakoztató film, műfaját tekintve akció-vígjáték; számomra pedig, amely néhány kilométer vagy nap után is gondolkodtat és ez nagyon jó. Nem vagyunk egyformák, de azért jó volt ez a film, ugyanis a lányom megtanult valamit a filmből. Frank (Bruce Willis), Joe (Morgan Freeman), Marvin (John Malkovich) és Victoria (Helen Mirren) , a visszavonult, egykori kiváló CIA ügynökök, volt munkaadójuk célpontjává válnak. Szupertehetségük és adottságuk mit sem kopott a nyugdíjas évek alatt, tehát profi csapattá szerveződve mindent elkövetnek, hogy a folyamatos merényletek ellenére életben maradjanak, s közben kiderítsék miért éppen őket akarják eltenni láb alól. A titkos szervezet féltve őrzött titkát azonban csak úgy ismerhetik meg, ha betörnek a CIA titkos központjába. A titokzatosnak indult, de valójában roppant egyszerű történetben napvilágra kerül az összeesküvés, miközben annyi fény derül az égre, ahányszor robbantanak, és a tarantinós technikai megoldások, a könnyen – gyorsan emészthető vicces jelenetekkel habkönnyű kikapcsolódást eredményeznek. Juhé! Itt a veteránok kora! Bruce Willis a már megszokott formáját hozza. Ez a karakter megy neki, de John Malkovich paranoiás alakítása sem ismeretlen korábbi filmjeiből; Morgan Freeman bölcs áldozathozó figurája pedig szinte kötelező. Helen Mirren fürgesége talán új színfolt, de a film műfaját tekintve nem volt szüksége túlságosan nagy színészi teljesítményre. Reménykedem, hogy a filmből ellesett ötlet alapján, a lányom csíráztatta avokádómag megmarad, s idővel kihajt. Hiába, nem vagyunk egyformák… A lányom emlékezetében az a kétszer, csupán néhány pillanatra látható kép maradt meg, amely a Frank Mosess lakásában előforduló egyetlen élőlényt (néhány centis avokádót) mutatja. Egy pohár vízben, 3 fogpiszkáló segítségével egzotikus növényt nevelünk…

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra