term ID:
parent cat ID:32
parent cat ID 1:
post ID:39196
category_32 #d3e60c

Utolsó pillanatban: 5+2 jó könyv barátnőknek

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Utolsó pillanatban: 5+2 jó könyv barátnőknek

Myreille - Publikálva:

Lábat feltenni, plédbe burkolózni és egy jó történetben elmerülni. A könyv mindig jó ajándék, karácsonykor is. Élet Coelhon túl! “Csodálatos érzés adni, sokkal jobb, mint kapni. Ajándékozzák meg szeretteiket karácsonyra a boldogság könyveivel, mondják el érzéseiket Coelhóval!” olvastam egy sajtóanyagban vagy hírlevélben – jön minden, nem tudom, melyik volt -, de ez megadta az utolsó lökést, hogy összeválogassak néhány könyvet, amelyet szívesen olvasnék, attól függően, hogy női őrültségre, néhány okos tanácsra, egy híres művészt titkaira, egy-két sorozatgyilkosra vagy egy jó sci-fi-re vágyom. (Ugyanitt az Az Alkimista 2004-es kiadás eladó, ha kell, írjatok mailt.) Eleged van a saját életedből? Próbálj ki egy másikat!

Lindsey Kelk: Aki mer, az nyer (Kulinária Kiadó)

Lindsey Kelk: Aki mer, az nyer (Kulinária Kiadó)

Ezt teszi Tess Brookes, a kötelességtudat mintapéldánya is, aki évek óta szorgalmasan dolgozik a reklámügynökségen, és ezerrel húzza az igát. Amikor eljön a várva várt és megérdemelt előléptetés ideje, nem Tesst nevezik ki kreatív igazgatónak. Sőt, megszűntetik a munkakörét, és elbocsátják a reklámügynökségtől. Ebben a lelkiállapotban felveszi lakótársa telefonját és elfogadja a Vanessának szóló felkérést. Úgy dönt, ha a becsületesség eddig nem vezetett eredményre, kipróbálja, milyen Vanessának lenni. – Vanessáról fontos tudni, hogy egy önző és lusta nőszemély, aki ennek ellenére mindig tele van jól fizető fotós megbízásokkal. – Aki mer, az nyer alapon Tess elutazik Hawaii-ra és azt hazudja magáról, hogy profi fotós, ráadásul összejön az észbontóan szexi és megrögzött újságíróval Nick-kel. A sok hazugság sebes csúszda az őrült nagy slamasztikába és Tess nem győz kimászni belőle. Az Aki mer, az nyer, nem romantikus lányregény, hanem ízig vérig chick lit, amelyben az a legfontosabb, hogy a főszereplő, hogyan lépi át a saját árnyékát, nem pedig az, hogy feleségül veszi-e Mr. Darcy.   A legnépszerűbb street art művész, mégse ismeri senki
Will Ellsworth-Jones: Banksy, Az ember a fal mögött (HVG Könyvek)

Will Ellsworth-Jones: Banksy, Az ember a fal mögött (HVG Könyvek)

Biztos, hogy Banksy alkotásaival már találkoztál, legfeljebb nem tudtad, hogy egy házfalon született és utána lett őrült népszerű. Banksy kerüli a rivaldafényt, titkolja az anyakönyvezett nevét, sohase fedi fel az arcát, csak emailen ad interjút és ha éppen ahhoz van kedve, akkor a new york-i Centrál Parkban 60 dollárért árulja alkotásait, amelyeket aukciókon millióért ütnek le. Jelentéktelen bristoli graffitisként kezdte pályafutását, de napjaink egyik legismertebb művésze. Kijárat az ajándékbolton át című dokumentumfilmjét pedig Oscar-díjra jelölték. 2010-ben a Time magazin beválogatta a világ 100 legbefolyásosabb embere közé Barack Obamával, Steve Jobs-szal és Lady Gagával egyetemben és az újságnak olyan képet küldött magáról, amelyen egy papírzacskó (természetesen újrahasznosítható) volt a fejére húzva. Ő az a művész, aki egyaránt gúnyt űz a múzeumokból és a művészeti életből, közben az intézményesített művészet részévé vált. Will Ellsworth-Jones ebben az első és kimerítő – és cseppet sem jóváhagyott – beszámolóban Banksy életéről és világáról ír. “Úgy juthatunk leggyorsabban saját vállalkozásunk csúcsára, ha a fejet tetejére állítjuk.” – írta Banksy 2001-ben saját kiadásában megjelent könyvében, Will Ellsworth-Jones pedig ezt a folyamatot igyekszik nyomon követni. Zöld ágra vergődni a gyerekekkel és a tökéletes anya nimbuszával!
NLatta_Nevelj_ok1117.indd

Nigel Latta: Szeres szívvel, nevelj ésszel! (Kulinária Kiadó)

Ez a könyv nem való azoknak a nőknek, akiket sohasem csinálnak ki a gyerekeik, sohasem kialvatlanok, mindig – még reggel, ébredés után is – tökéletes a frizurájuk és körmük és soha, de soha nem kell ezerszer elmondaniuk, hogy vedd fel a pulcsit, rakd el a játékokat, most hagyd abba az ordibálást és soha, de soha nem könyörögnek azért, hogy szombat reggel a gyerekek ne 7 előtt ébredjenek. Nigela Latta Szeress szívvel, nevelj ésszel! könyve azoknak a nőknek szól, akik néha kiborulnak, néha fáradtak és néha reménytelennek érzik a gyereknevelést, ám mégis boldogok, hogy gyerekük született. A “10 aranyszabály, mielőtt az agyadra megy a gyereked” életszerűen és humorosan megírt gyerekpszichológia 0-12 éves korig és egyetlen anyától se várja el, hogy tökéletes legyen.   Kell egy krimi vagy kettő!
Arne Dahl krimik (Scolar)

Arne Dahl krimik (Scolar)

Arne Dahl írói álnéven (eredeti neve: Jan Arnald) az egyik legsikeresebb skandináv krimi író. INTERCRIME sorozat tíz regényből áll, eddig magyarul a Misterioso és a Rossz vér jelent meg. Mindkét kötetnek gyönyörű a kiadása, a borító piros és kék kerete a könyvlapokon is végigfut, egyszóval gyönyörű ajándék a krimi rajongóknak. A Misterioso-ban két dolog történik. Egyrészt megismerhetjük a speciális elitcsoportot, amelyre különleges ügyeket bíznak, másrészt azonnal feladatot is kapnak: el kell kapniuk egy titokzatos sorozatgyilkos, aki  svéd pénzügyi elit tagjaira vadászik és az éjszaka leple alatt két golyót repít a fejükbe, miközben a Misterioso-t hallgatja. És amint véget ért a piros kötet, az ember már nyúl is a kék után. A Rossz vér-ben megint egy sorozatgyilkost kell elkapnia a különleges egységnek: a „kentuckyi gyilkos”, aki áldozatait speciális hangszálfogókkal kínozza meg, tizenöt év után újra felbukkan. Különös kegyetlenséggel megöl egy svéd irodalomkritikust a Newark repülőtéren és felszáll egy Svédországba tartó gépre. Az FBI egykori gyanúsítottja régen meghalt, ám halála körül rendkívül sok a furcsaság, és újabb és újabb áldozatok kerülnek elő…   Egy férfi, egy nő és egy remek sci-fi
William Gibson: A periféria

William Gibson: A periféria

A periféria egy igazi, monumentális sci-fi, amit türelemmel kell olvasni és figyelni az apró részletekre. Időutazás, szellemek, harci drónok, bérgyilkos robotok és kleptokraták a regény főbb témái. A történet középpontjában egy férfi és egy nő áll: Flynne Fisher az országút szélén tengeti életét a közeljövő Amerikájában, ahol az illegális drogfőzésen kívül már alig akad munka. Korábban sokat keresett harci felderítőként egy online shooterben, de ezekről a játékokról le kellett mondania. Mégis egy brutális gyilkosság szemtanúja lesz, amikor kivételesen helyettesíti a bátyját virtuális biztonsági őrként. Wilf Netherton pedig jelentős befolyással rendelkező publicista, aki az egyik ügyfele testvérének haláláról értesül egy olyan társadalomban, ahol belenyúlni a múltba csupán egy hobbi a sok közül. Hetven évvel később él, mint Flynne, egy lassú apokalipszist elszenvedő Londonban, ahol a dolgok egyelőre még biztatóak a vagyonosok számára. Igaz, a szegények legtöbbje már nem él. Amikor találkoznak a nő világa visszavonhatatlanul megváltozik, a férfi pedig szembesül azzal, hogy a múltat átírni rendkívül veszélyes.   +2 jó könyv Rám olyan nagy hatással volt Brian Wansink: Evés ész nélkül könyve, hogy ebből a válogatásból sem tudom kihagyni, illetve a HVG könyvek kiadásában ebben az évben három Feldmár könyv jelent meg, kettőről már írtam, a Életunalom, élettér, életkedv éppen jó befejezés erre az évre és jó indítás az új évre. UPDATE 2018.09.24.: Kellemetlen, de Brian Wansink tudományos munkájára kiderült, hogy nem volt tudományos, csak egy kellemes hipotézis. Több kutatásáról kiderült, hogy meghamisította a tényeket, vagy ahogy hivatalosan mondják “tudományos mulasztásokat” vetett. Szóval hagyd a francba a könyvét… Még több könyvről ajánlót és kritikát itt találtok!

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra