Valentin-nap és egyéb őrültségek

Myreille

Amilyen jó Rachel Gibson könyvének, a Valentin-nap és egyéb őrültségeknek az időzítése, olyan szörnyű a könyv borítója, pedig a regény vicces és pikáns.
A Valentin-nap és egyéb őrültségek a Hokisok-sorozat harmadik kötete, de az előzőekhez (Jégbe zárt szívek és Jane vékony jégen táncol) csak annyira kapcsolódik, hogy a pasi megint egy tökéletes izomzatú, félisten, korcsolyával a lábán pedig jéghokis istenség és minden harmincat betöltött nő álma. Illetve Rob Sutter epizódszerepben feltűnt a Jane vékony jégen táncolban is volt pár mondata, de most évekkel később egy egészen más helyzetben találkozunk vele.

Athenaeum Kiadó

Athenaeum Kiadó


Ugyanott, ahol Kate Hamilton: egy magányos Valentin-napon egy szálloda bárpultjánál, amikor is Kate néhány vajas rum után rászánja magát a csábításra, beleugrana az egyéjszakás kalandba, hogy kisemmizett önbecsülését helyretegye.
Kate-nek azonban nincs szerencséje, a Fumanchu-bajuszos pasi úgy elrohan, mintha ezer farkas kergetné. A nő megpróbáltatásai azonban itt nem érnek véget. Megérkezik Gospelbe, azzal a fedősztorival, hogy vigasztalja magányos nagyapját – közben önmagát kellene újra összeraknia -, és kiderül a pletykás kisvárosban a legtutibb péntek esti buli a verselgető társasköri hölgyek felolvasóestje és nagyapja boltjával szemben éppen Rob Sutterrel nyitott boltot.
Az alaposan aláaknázott szerelmi viszony minden aknája felrobban, ám ettől függetlenül Rob és Kate között izzik a levegő, megy a vicces húzd meg-ereszd meg és az erotikával fűszerezett csábíts el-felejts el.
A Valentin-nap és egyéb őrültségek mégse hibátlan könyv, sokkal nagyobb jellemfejlődéseket alapozott meg a könyv, sokkal nagyobb katarzisokat lebegtetett be – igen, én ezeket még egy romantikus limondáétól is elvárom -, de végül az írónő olyan gyorsan varrta el a szálakat, mintha elfogyott volna a papír és kihagyott néhány ziccert. Ezért és a Fumanchu-bajusz miatt is levontam fél pontot, a romantikus regény csupán 7 pontot kap 10-ből.
A könyvhöz kapcsolódóan a kiadó játékot is szervezett, erről itt olvashattok részletesen.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra