term ID:
parent cat ID:6
parent cat ID 1:
post ID:17001
category_6 #0b5264

A muskátlitolvaj: jövő nyári, szép remények

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

A muskátlitolvaj: jövő nyári, szép remények

Myreille - Publikálva:

Először  a fehér muskátlikat szerettem meg, majd a rózsaszínűt és végül a pirosat. Most néhány hajtás francia muskátlira vágyom.

Itt az idő. A július és az augusztus ideális a muskátli szaporításra. A hatalmas, erős növényeket nem viseli meg az a néhány hajtás, amit levágunk, a hajtások pedig elég erősek, hogy meggyökerezzenek. A muskátli szaporítást anyukámtól és a nagymamámtól tanultam. Biztosan van elegánsabb és szakszerűbb változata is, de bejáratott dolgon nem változtatunk.

Mustkátli sok hajtással. Lehet szaporítani. (Fotó: Myreille)

Erős, bimbós vagy virágzó hajtásokat kell levágni a hajtás kezdeténél.

Megfelelő hajtásokon van virág is. (Fotó: Myreille)

A hajtásokat kellemesen nedves talajba kell dugni. Nem szoktuk leszedni a leveleket és gyökereztető porba se mártjuk a hajtás végét. Egyszerűen földbe dugjuk a hajtást és az “új” ládát a többi mellé tesszük, rendszeresen öntözzük és a muskátlihajtások gyökeret eresztenek. Néha az alsó levelek elszáradnak, de  nem is emlékszem olyan hajtásra, amely nem maradt meg.

Idén megerednek, jövőre gyönyörűen megbokrosodnak. (Fotó: Myreille)

A meggyökerezett muskátlihajtás még csak fél siker, mert a muskátlit teleltetni is kell… A júliusi-augusztusi szaporítások következő nyárra bokrosodnak meg és hoznak sok-sok virágot.

Több ládányi fehér, piros és rózsaszín muskátlit szaporítottam idén, most azt nézegetem, hol találok egy hatalmas bokor francia muskátlit, amiből néhány hajtást megkaphatnék…

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra