élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:44
parent cat ID 1:
post ID:18828
category_44 #ff9500

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Csokoládékóstolás egy 21. századi csokiműhelyben

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Csokoládékóstolás egy 21. századi csokiműhelyben

Myreille - Publikálva:

Sopron mindenképpen megér egy kirándulást, de ha a városnézést össze lehet kötni egy kis csokoládékóstolással, akkor pláne. Sopron bájos kisváros, azonban az évszázados építészeti és kulturális örökség valamint a remek borok mellett egy nagyon 21. századi cukrászdával és csokoládémanufaktúrával is rendelkezik. Gyerekkoromban úgy képzeltem, hogy Jane Jetson találkozott hasonló helyen barátnőivel, most meg én kóstoltam csokoládékat a gyönyörűen megkomponált enteriőrben. Bár a Harrer Chocolat nagyon modern, régi cukrászdinasztia áll mögötte. A Harrerek négy generáció óta készítik a legjobb alapanyagokból a legfinomabb édességeket, illetve a Soproni műhelyben a csokoládét is. A konyhára egy hatalmas üvegfalon át mindenki benézhet. Akkor is, ha éppen dolgoznak a cukrászok, és akkor is, ha éppen alszik a habverő. Amikor én odaértem, már nem volt nyüzsgés a tepsik körül, de a csokoládékóstolásról nem késtem le.

Harrer Chocolat, Sopron (Fotó: Myreille, 2011)

Sütemények - Harrer Chocolat, Sopron (Fotó: Myreille, 2011)

Pralinék - Harrer Chocolat, Sopron (Fotó: Myreille, 2011)

Mindenféle csokoládé - Harrer Chocolat, Sopron (Fotó: Myreille, 2011)

Még több csokoládé - Harrer Chocolat, Sopron (Fotó: Myreille, 2011)

Az üvegfal mögött egy működő csokoládé- és cukrászműhely. - Harrer Chocolat, Sopron (Fotó: Myreille, 2011)

Régi csokoládéformák - Harrer Chocolat, Sopron (Fotó: Myreille, 2011)

Régi csokiformák - Harrer Chocolat, Sopron (Fotó: Myreille, 2011)

Az első fogás után, ami egy (nagy) korty pezsgő volt trüffelgolyóval, jöttek az ét- és tejcsokoládék, a csokoládékülönlegességek, a csokifondu és a forró csokoládé. Legalább 40 féle csokoládét kóstoltam és nem untam rá. Nagyszerű élmény a kóstolás, amely során végig lehet követni a kakaóbab útját a csokoládéig, majd utána a csokikülönlegességekig. A kóstolást érdemes kipróbálni vagy csokoládé rajongónak karácsonyra, szülinapra vagy álmos januári vasárnapra ajándékozni. (Csokoládékóstolás minden nap 10:00 és 14:00 órakor van, de nagyobb társaságnak egyeztetés után külön időpontban is szerveznek.)

Egy korty pezsgő trüffelgolyóval - Harrer Chocolat, Sopron (Fotó: Myreille, 2011)

Csokoládé Matchaval - Harrer Chocolat, Sopron (Fotó: Myreille, 2011)

A Tonkababos csokoládé mellett a málnás örök és megunhatatlan kedvenc. - Harrer Chocolat, Sopron (Fotó: Myreille, 2011)

Harrer Chocolat (Csokoládéműhely és Cukrászda) 9400 Sopron, Faller Jenő u. 4. Nyitva tartás: H-Szo: 7:30–19:30 / V: 9:00–19:30 harrercafe.com>> Csokoládé kóstolás>>  

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra