Csokoládékóstolás egy 21. századi csokiműhelyben

Myreille

Sopron mindenképpen megér egy kirándulást, de ha a városnézést össze lehet kötni egy kis csokoládékóstolással, akkor pláne.
Sopron bájos kisváros, azonban az évszázados építészeti és kulturális örökség valamint a remek borok mellett egy nagyon 21. századi cukrászdával és csokoládémanufaktúrával is rendelkezik. Gyerekkoromban úgy képzeltem, hogy Jane Jetson találkozott hasonló helyen barátnőivel, most meg én kóstoltam csokoládékat a gyönyörűen megkomponált enteriőrben.
Bár a Harrer Chocolat nagyon modern, régi cukrászdinasztia áll mögötte. A Harrerek négy generáció óta készítik a legjobb alapanyagokból a legfinomabb édességeket, illetve a Soproni műhelyben a csokoládét is. A konyhára egy hatalmas üvegfalon át mindenki benézhet. Akkor is, ha éppen dolgoznak a cukrászok, és akkor is, ha éppen alszik a habverő. Amikor én odaértem, már nem volt nyüzsgés a tepsik körül, de a csokoládékóstolásról nem késtem le.

Harrer Chocolat, Sopron (Fotó: Myreille, 2011)


Sütemények - Harrer Chocolat, Sopron (Fotó: Myreille, 2011)


Pralinék - Harrer Chocolat, Sopron (Fotó: Myreille, 2011)


Mindenféle csokoládé - Harrer Chocolat, Sopron (Fotó: Myreille, 2011)


Még több csokoládé - Harrer Chocolat, Sopron (Fotó: Myreille, 2011)


Az üvegfal mögött egy működő csokoládé- és cukrászműhely. - Harrer Chocolat, Sopron (Fotó: Myreille, 2011)


Régi csokoládéformák - Harrer Chocolat, Sopron (Fotó: Myreille, 2011)


Régi csokiformák - Harrer Chocolat, Sopron (Fotó: Myreille, 2011)


Az első fogás után, ami egy (nagy) korty pezsgő volt trüffelgolyóval, jöttek az ét- és tejcsokoládék, a csokoládékülönlegességek, a csokifondu és a forró csokoládé. Legalább 40 féle csokoládét kóstoltam és nem untam rá.
Nagyszerű élmény a kóstolás, amely során végig lehet követni a kakaóbab útját a csokoládéig, majd utána a csokikülönlegességekig. A kóstolást érdemes kipróbálni vagy csokoládé rajongónak karácsonyra, szülinapra vagy álmos januári vasárnapra ajándékozni. (Csokoládékóstolás minden nap 10:00 és 14:00 órakor van, de nagyobb társaságnak egyeztetés után külön időpontban is szerveznek.)

Egy korty pezsgő trüffelgolyóval - Harrer Chocolat, Sopron (Fotó: Myreille, 2011)


Csokoládé Matchaval - Harrer Chocolat, Sopron (Fotó: Myreille, 2011)


A Tonkababos csokoládé mellett a málnás örök és megunhatatlan kedvenc. - Harrer Chocolat, Sopron (Fotó: Myreille, 2011)


Harrer Chocolat (Csokoládéműhely és Cukrászda)
9400 Sopron, Faller Jenő u. 4.
Nyitva tartás: H-Szo: 7:30–19:30 / V: 9:00–19:30
harrercafe.com>>
Csokoládé kóstolás>>
 

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra