Csúcsgasztronómia merevségek nélkül

Myreille

A ZONA BUDAPEST egy casual fine dining étterem, amely csúcsgasztronómiát képvisel megközelíthető, laza stílusban.
zona01
zona02
zona04
A koncepció
Baldaszti Péter és tulajdonostársa, Kovács Máté saját elképzeléseik szerint alakították ki a ZONA koncepcióját: a saját területükön legjobb dolgokat kapcsolták össze, mint amilyen Huszár Krisztián konyhája, a Position tervezőcsapat belsőépítészeti megoldásai és a város egyik legjobb lokációja, a Lánchíd utca. Ezek mind támogatják, erősítik egymást.
zona01a
zona06
zona7
Miért ZONA?
A név egyszerre utal az izgalmas belső térkialakításra – színben, hangulatban két részre bontották az éttermet, az egyik étterem, a másik borbár -, és a felszolgált ételek jellegére. A zóna adagok eredete egészen a 19. századig nyúlik vissza. Először a vasúti restikben tűnt fel, amikor a gőzmozdonyoknak rendszeres időnként (területileg zónánként) meg kellett állniuk vizet és szenet vételezni. Ezekben a kényszerszünetekben az utasok is leszálltak, és hogy éhségüket a rendelkezésre álló rövid időn belül csillapíthassák, a restik kis adag készételekkel, úgynevezett zóna-adagokkal várták őket.
zona08
zona09
zona10
A design
Az étterem belső tereit a tér- és tárgytervezéssel, valamint vizuális kommunikációval foglalkozó stúdió, a POSITION Kollektíva munkája. Elsősorban a letisztultságot, a spontaneitást és a funkcionalitást akarták láttatni. Az enteriőr meghatározó elemei az 1950-es éveket felelevenítő robosztus fabútorok, melyek a híres brit dizájner, Tom Dixon és a Wild Spirit alkotásai. Az italfal egyedi, melegen hengerelt acéllemezekből készült, a sajátos hangulatú lámpák pedig a Szarvasi lámpagyár által gyártott, szőlőszemekre emlékeztető retró gömbök, melyeket egy magyar mester látott el egyedi rézfoglalatokkal.
preview_IMG_0089
preview_PRINT_IMG_0418
print-IMG_0260
A konyha
A ZONA konyháját Huszár Krisztián irányítja, aki az újraértelmezett magyar konyhán túl a keleti és a baszk gasztronómiából inspirálódik. Az ételek mellett a borok is kiemelt hangsúlyt kapnak a ZONA-ban: a választékban több mint 200 fajta magyar és külföldi bor szerepel.
ZONA_print_0201
A Gault & Millaut a ZONA-t 17 ponttal és három szakácssapkával 2014-ben és 2015-ben is a három legjobb étterme közé sorolta Magyarországon.
A legújabb hír az étteremről, hogy a ZONA BUDAPEST első magyar egységként, bekerülhetett a világ legismertebb, étterem, bár és hotel design-nal foglalkozó 2015-ös kiadványába, a Night Fever-ben.
Minden a ZONA-ról: www.zonabudapest.com

A cikkben szereplő képek jelentek meg a Night Fever-ben. A projektben közreműködött:
Matisz Alíz, Kiss Heni és Georgij Merjas.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra