term ID:
parent cat ID:44
parent cat ID 1:
post ID:38981
category_44 #ff9500

Hangolódj a karácsonyra Dobogókőn

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Hangolódj a karácsonyra Dobogókőn

Myreille - Publikálva:

Pár napja még “jégbe zárt világ” volt Dobogókőn, most viszont harapható a tiszta levegő, finom ételek és zúzmarás téli erdő hangol karácsonyra. walden01 Egyre nagyobb őrültségnek tűnik a karácsonyi idegeskedés, üzletről üzletre rohanás és sorban állás, miközben szinte minden megvásárolható a neten. Hiába ragyogóak a város karácsonyi fényei, a nyüzsgés egy idő után fárasztó, a természet nyugalma és szépsége sokkal csábítóbb. A tökéletesség ott kezdődik, amikor egy hatalmas séta után a forró csokoládét elénk teszik, lazítani lehet a finn szaunában és a hétköznapi gondokat (mosás, főzés, takarítás) otthon lehet hagyni. Amikor el lehet nyújtani a reggeleket, kisimulnak a gondolatok, van idő beszélgetni, olvasni és egész délután társasjátékozni a gyerekekkel. Élni lehet az életet, nem pedig loholni utána. És nem csak az adventi készülődés békés, ráérős, hanem az ünnep is: senkit se “száműznek” a konyhába és a három nap alatt nem kell országjárást rendezni, mégis együtt a család, mindenkinek van ideje a másikra, miközben a finom ételekről se kell lemondani.

A "jégvilág" már átadta helyét a télnek

A “jégvilág” már átadta helyét a télnek

Budapesttől 39 kilométerre, a Visegrádi-hegység egyik legszebb részén fekszik Dobogókő. Karnyújtásnyira a várostól minden adott a kikapcsolódáshoz, a feltöltődéshez. A természet télen is ámulatos, érdemes túrabakancsot húzni és pár napra szállodába költözni.
Dobogókő és környéke Magyarország turistautakkal talán legjobban behálózott vidéke. 1898-ban itt épült hazánk első hegyi menedékháza. A Vargánya Bisztró és Étterem étlapján a hagyományos ételek mellett "erdei" különlegességek is szerepelnek. Engem már a levesek lenyűgöznek: Tárkonyos vadraguleves erdei gombákkal, burgonyagombóccal; Konyakos vargánya krémleves friss kakukkfűvel, húsos raviolival; Pilisi gulyásleves...

Dobogókő és környéke Magyarország turistautakkal talán legjobban behálózott vidéke. Eötvös Loránd kezdeményezésére 1898-ban itt épült hazánk első hegyi menedékháza. A Vargánya Bisztró és Étterem étlapján a hagyományos ételek mellett “erdei” különlegességek is szerepelnek. Engem már a levesek lenyűgöznek: Tárkonyos vadraguleves erdei gombákkal, burgonyagombóccal; Konyakos vargánya krémleves friss kakukkfűvel, húsos raviolival; Pilisi gulyásleves…

A kőből és fából épült menedékház a mai napig áll és 1985 óta turistamúzeumként is működik. Szintén nagy hírű, a természet közelségét visszatükröző ugyanakkor modern szálloda, a Walden Hotel. A hoteltől rövid séta a Dobogókői kilátó, de hosszabb kirándulásokra is lehet onnan indulni, majd a hotelben megpihenni. A Walden Hotel család- és bababarát szállás, ahol akkor is folytatódik a kikapcsolódás gyertyafénnyel, szaunázással, remek fogásokkal, ha már ránk sötétedett.
A pillanat varázsa a természetben és a Walden Hotelben.

A pillanat varázsa a természetben és a Walden Hotelben.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra