term ID:
parent cat ID:44
parent cat ID 1:
post ID:1615
category_44 #ff9500

Keresztapa nyomában

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Keresztapa nyomában

Myreille - Publikálva:

vitelli01

Savoca apró falu Szicíliában, messze a tengerparttól. Legnagyobb nevezetessége egy régi villa, amelyben most bár üzemel és itt forgatták a Keresztapa egyik jelenetét. “Ezer éve” készítenek itt garanite-t. A Bar Vitelli-t nem lehet eltéveszteni, szemben a templommal a főtéren, és minden turista arra tart. A nyitva tartás olaszos, de mindenki kivárja, mert inni akar a híres graniteből és meg akarja nézni a filmes relikivákat. A legenda szerint a tulajdonos ellenérték nélkül bocsátotta a filmesek rendelkezésére a bárt, amely így világhírű lett.

vitelli02

Savoca másik nevezetessége, hogy minden helyire jut egy templom vagy egy templomnak a helye. Régen 14 templom állt Savoca-ban, mára már csak néhány marad. Az itt élők nagy tisztelői Santa Lucia-nak. Minden augusztus második vasárnapján körmenetet tartanak, egy helyi 10 évnél fiatalabb lány személyesíti meg Santa Luciát és őt egy férfi viszi a vállán. Régen a Bar Vitelli-vel szemben állt Santa Lucia temploma, de egy földcsuszamláskor összedőlt, a helyiek megmentették az aranyból és ezüstből készült szentet ábrázoló szobrot, azonban nem állítják ki, csak a körmenet idején veszik elő, addig pedig titkos helyen egy “szövetség” őrzi.

A dombtetőn álló templom, ugyancsak Santa Lucia nevét viseli, filmes nevezetessége, hogy itt vette el Michael Corleone Apolloniát.

Az útikönyvekből Forza d’Agrò is kimarad, pedig akad itt látnivaló: Templom, katedrális és elképesztő panoráma. Imádtam az embereket, az utcákat, a kemencéket, amelyek feneke az utcára lóg, és a rengeteg bugainvilleat. Ennek a településnek is jutott néhány apró jelenet a Keresztapában. Ezt a templomot kell keresni:

forzadagro

A templom több jelenteben is “szerepet kap”, az egyik, amikor a Keresztapa II-ben Vito anyjának meggyilkolása után elszökik.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra