Mindegy, hogy idegen vagy a szomszéd

Hana

rnli

Az RNLI, azaz Royal National Lifeboat Institution, 1824 óta működik, a kezdetektől fogva karitatív szervezetként, ami pusztán adományokból tartja fent magát. Nem csinál kevesebbet, mint életeket ment a tengeren.
Teszi ezt a 235 hajóállomásáról, amelyek egész Anglia és Írország területen vannak, teszi ezt a lifeguardokkal a több mint 100 strandon és nem utolsósorban megelőzéssel és képzéssel.
Évente mintegy 8.000 eletet mentenek meg, a lifeguardok további 10.000-ret. Amit a cég nyújt fizetés helyett, az az elsőosztályú képzés, mert csak minden tizedik legénységi tagnak van tengeri múltja vagy foglalkozása, és profi felszerelés.
Több ezren gyűjtenek pénzt a működésre, különböző rendezvényeket szerveznek, ahol az RNLI-t segítik.
De a legmegdöbbentőbb az, hogy legyen az tanár, vagy mérnök, vagy felszolgáló, ha önkéntesként csatlakozik az RNLI családjához, akkor amikor megszólal a hívó, akkor óráról kiszaladás, vonalzó leejtés és fel nem szolgált kóla marad utánuk. Ők szaladnak az állomásra, öltöznek és vízrebocsátják a hajót, hogy a legrövidebb időn belül ott legyenek a helyszínen és szembeszálljanak a tengerrel.
Hogy miért is csináljak ezek az emberek? Mert Segíthetnek. Visszahozhatnak egy kisfiút, aki kisodródott a tengerre a gumimatracán és láthatják az édesanyja arcát. Mert megmenthetik az életét annak a hajónak, ami kettétört a viharban…
Ez a fajta hozzáállás és elkötelezettség egyszerűen lenyűgöző.
Kik vagyunk

Mit csinálunk

Hogyan csináljuk

Miért csináljuk

És hogy milyen is a tengeren:

Több video: http://www.youtube.com/user/officialrnli
Website: www.rnli.org.uk

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra