Újságpapírból sodort ceruzák – Mentsd meg a Földet!

Myreille

Forradalmi ötlet volt a 18. században a ceruzagyártás, most azonban még vadabb a változás: fa helyett papír legyen a ceruza váza.
A ceruzák általában úgy készülnek, hogy a ceruzabelet (ami vagy grafit vagy színes porból kevert anyag) két fél, fából kivágott rész közé szorítják, a fát összeragasztják, a ceruza külsejét lefestik és feliratozzák. Ezután már csak ki kell faragni a ceruzát és lehet írni, rajzolni.
Fával viszont nem áll jól a bolygónk, így nem csak dizájnos, hanem környezettudatos megoldás, ha a ceruza papírból készül. És még “zöldebb”, ha újrahasznosított papír helyett az újrahasznosítás jegyében újságpapírból. Az eljárás olyan egyszerű, hogy akár otthon is meg lehet csinálni. A méretre vágott újságpapírt ragaszóval be kell kenni és a ceruzabél köré kell tekerni, természetesen jó szorosan. Amikor a ragasztó és a papír kiszárad, a ceruzát lehet faragni. A ceruza külső részét le lehet festeni, de legtöbbször vétek, hiszen olyan szép mintákat ad ki a papír.

Tekeredő rétegek a színes bél körül


Ceruza újságpapírból (Lelőhely: treesmart.com)


Színes ceruzák papírból (Lelőhely: www.etsy.com/shop/WriteWithMoxie)


Ceruzák papírból (Lelőhely: www.etsy.com/shop/WriteWithMoxie)


Színes ceruzák újságpapírból (Lelőhely: poketo.com)


Színes ceruzák újságpapírból (Lelőhely: poketo.com)


A koreai Gongjang a papírból sodort ceruzákkal a globális felmelegedés problémájára is felhívja a figyelmet és környezettudatos gondolkodásra ösztönöz. A ceruzák dobozára cuki pingvinek és bálnák kerültek, a ceruzákra pedig a felirat: “Stop Global Warming”.

Stop Global Warming! ceruza (Design: gongjangs.com)


Stop Global Warming! ceruza (Design: gongjangs.com)

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra