term ID:
parent cat ID:4
parent cat ID 1:
post ID:31969
category_4 #fc4129

Művészi képeskönyv – Bányai István: ZOOM

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Művészi képeskönyv – Bányai István: ZOOM

Myreille - Publikálva:

istone_zoom01

ist-one, azaz Bányai István ZOOM című képeskönyvére a grafikusművész 12. The New Yorker címlapja kapcsán találtam rá. Azonnal megvettem.   Szerencsém volt, mert elég sok ember váró- és kívánságlistáján szerepel a 2005-ös magyar kiadású ZOOM – ami elég ritkán bukkan fel manapság -, ráadásul én egy olyan példányt csaptam le, ami dedikált. Bányai Istvánnak – aki ist-one szignóval látja el munkáit – a ZOOM az első saját könyve és 1995-ben New Yorkban jelent meg először. Azóta 18 országban került kiadásra és sokkal több, mint egy a sok gyerekkönyv közül. Engem lassan csábított el, gyomorszájon vágott, majd a szívemhez nőtt. A ZOOM egyszerre izgalmas vizuális-kaland és mély filozófia.

“Utazás egy kis tanyától egy hajóig, a hajóról tovább a városig, a városból egy szigetig, és így tovább, és tovább… Ez a zoom. Olvasó, ha azt hiszed, tudod, hol vagy, lapozz egyet: a csalóka, titokzatos tájak képről képre változnak – semmi nem az, aminek elsőre látszik.”
istone_zoom02

Bányai István: Zoom (Fotó: Myreille)

istone_zoom04

Bányai István: Zoom (Fotó: Myreille)

istone_zoom05

Bányai István: Zoom (Fotó: Myrielle)

istone_zoom06

Bányai István: Zoom (Fotó: Myreille)

istone_zoom07

Bányai István: Zoom (Fotó: ist-one.com)

A ZOOM-ban nincsenek szavak, mondatok, de ahogy egy kakastaréjtól folyamatosan tágul a kép, egyértelmű az üzenet. A könyv egyszerre játékosan könnyed és felkavaróan mély, az első oldaltól az utolsóig tökéletesen szerkesztett, gúnyosan szálkás és nagyon ist-one-os. Nem csak gyerekeknek remek (és művészi) képeskönyv.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra