term ID:
parent cat ID:4
parent cat ID 1:
post ID:4684
category_4 #fc4129

Plakátok!

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Plakátok!

Myreille - Publikálva:

oipalkatok03 Orosz István grafikusművész plakátkiállítása Székesfehérváron a Szent István Király Múzeumban. Orosz István a kortárs magyar grafika kiemelkedő művésze. Szinte naponta látjuk munkáit. Plakátjai egyszerre képzőművészeti alkotások és “utálatos” reklámok. Leleményessége és humora egyértelműen felismerhető, akárcsak plakátjai.Blogja remek olvasmány és íme egy bizonyíték, hogy nem csak rézkarcban bírja a humort. Nem mellesleg pedig elmeséli, hogyan kell színházi plakátot készíteni. Stílusára jellemező, hogy  a végtelen terek és abszurd megoldások találkozásából a szemlélő egyre újabb felismerésekre lel. Sohasem egyértelmű, hogy egy lépcsősor hol kezdődik el vagy hol ér véget, vagy a két ember egymás felé megy vagy egymás mellett megy el. Minden párhuzamos és semmi sem párhuzamos. A mérnöki pontossággal meghúzott vonala az élet legmélyebb és legérdekesebb bugyraiba vezeti a szemlélőt. Orosz István mindig incselkedik a szemmel és az agynak hihetetlen erőfeszítésbe telik felkutatni az igazságot. Legismertebb pakátja 20 éves: “Tovarisi konyec!”, de idén az ünnepi könyvhét plakátját is ő készítette.

oroszkonyvhet

Orosz István - Ünnepi Könyvhét

Tárlatok, események, színdarabok és filmek plakátjainak tervezésével pályája kezdete óta foglalkozik. (Orosz István: Plakátok)
ketto

Orosz István plakátjai

ketto 2

Orosz István plakátjai

SZENT ISTVÁN KIRÁLY MÚZEUM – RENDHÁZ Cím: Székesfehérvár, Fő utca 6. Megtekinthető: 2010. március 7-ig, hétfő kivételével naponta 10:00–14:00 Szent István Király Múzeum>> Oros István: Plakátok>> Orosz István blogja>> Kapcsolódó cikkek: A húszéves plakát Művészi képrejtvény

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra