Nem csak lokálpatriótáknak

Publikálva:

2009. augusztus 28-án hagyományteremtő Pozsonyi Piknik lesz Újlipótvárosban, a Pozsonyi úton és néhány keresztutcában. A szervezők különböző programokkal várják a kicsiket és a nagyokat – Lugosi Viktória dedikálja a Dafkét, Phillipe, a belga különleges édességekkel, a Sarki fűszeres pedig sajtokkal és szalámikkal készül, a bio boltban Henna festés lesz -, de ami a legjobb, este lesz nagy, terített asztal, pont úgy, mint Sienában az Il Palio után.

Hogy kedved legyen főzni

Publikálva:

Először Emile Henry színes kerámiaedényeibe szerettem bele. A felfújtformákba. Mert minden valamire való szakács, még ha hobbiszakács is, tud felfújtat készíteni. Aztán jöttek Joseph Joseph műanyagedényei. Elvesztem, pedig utálom a műanyagot. Aztán a Pozsonyi úton megnyílt a Kookta….

Sarki Fűszeres

Publikálva:

Lelkes patriótája vagyok a Pozsonyi útnak, lassan megérdemlem, hogy az önkormányzat egy lakást utaljon ki nekem. A Sarki Fűszeresről – sonka, bor, sajt – akkor is írnék, ha éppen nem a környéken élnék….

Óda a fetával töltött palacsintához

Publikálva:

Állandó bennem a vágy, hogy olyan “hülyeségeket” egyek, mint a köles, az árpa meg a csíra. A csicseriborsóval egyszer csúnyán megjártam, azóta tartjuk egymással a két lépés távolságot. A kíváncsiság hajtott be a közeli bioboltba is, ami teljes nevén életmódcentrum, és első benyomásra éppen egy arasszal csísebb, mint az én ízlésem. Talán nem is mentem volna többet, ha nincs a fetával töltött palacsinta. A titkos palacsinta tésztésztán kívül nincs benne semmi extra  – fetával megtöltik a palacsinátát, felgöngyölik, bepanírozzák és kirántják -, mégis isteni….

Visszaugrás a navigációra