Sarki Fűszeres

Myreille

fuszeres01
Lelkes patriótája vagyok a Pozsonyi útnak, lassan megérdemlem, hogy az önkormányzat egy lakást utaljon ki nekem. A Sarki Fűszeresről – sonka, bor, sajt – akkor is írnék, ha éppen nem a környéken élnék.
fuszeres02 Apró kis üzlet a Pozsonyi – Victor Hugo sarkán, olykor a vendégek az üzlet előtti virágágyás betonszegélyén kávéznak. Igazi sarki fűszeres, ahova beugranak a környéken élők, hogy mielőtt munkába induljanak megegyenek egy mennyei szendvicset. Sonka, bor, sajt, hirdeti az egyik felirat, a kirakatban óriási sajt és kosárban kenyér, a kirakat peremén pedig cserepes fűszernövények illatoznak.
Végre egy üzlet, ami már 9-kor kinyit, szombaton is.
Kívánságra szendvicset csinálnak és nincs az a bolond kérdés (pedig nekem bolond kérdésekből doboznyi van), amire ne válaszolnának türelmesen, kedvesen.
Évekig kozmetikai cikkeket árusító üzlet volt ebben a helyiségben, talán kozmetika is, be nem tettem a lábam. Láttam az átalakítást, vártam, hogy milyen üzelt nyílik majd helyette – azért érezhető a válság -, de sokáig hűséges voltam a Grissini Due-hoz, így be se tettem a lábam, csak nézegettem a logót (sonka, bor, sajt) és irgyeltem tökéletességét. Amikor bementem, hirtelen mindent megkóstoltam volna, de végül visszafogtam magam. Csak szépen, sorban. Különben is, a Sarki Fűszeresnél kézzel fogható a kedvesség.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra