A fiaim ízlése felettébb érdekes gourmand: nem szeretik a paprikás krumplit, de rajonganak a tenger gyümölcsei (frutti di mare) pizzáért.
Házi tengeri herkentyűs (frutti di mare) pizza
![Házi tengeri herkentyűs (frutti di mare) pizza Házi tengeri herkentyűs (frutti di mare) pizza](https://www.moksha.hu/wp-content/uploads/2017/12/tengeriherkentyupizza10-1-420x244.jpg)
A párizsiak azt mondják, azért olyan jó a konyha Párizsban, mert minden hozzávalót meg lehet venni, mindig, minden friss. S mivel a világ minden tájáról özönlenek az éhes emberek, ezért a tibeti jakvajas nemzeti eledeltől a marinált jégcsapretekig – tényleg mindent lehet kapni.
A franciák imádnak enni. Lassan, élvezettel, apróra részletezve nyelvbimbójukon az ízeket, s itt nemhogy nem illik asztalnál beszélni, szinte kötelező.
A tenger gyümölcsei szinte alapélelmiszernek számítanak, a fekete kagylót (Mydia achnista) egyszerű elkészíteni és igazi beszélgetős vacsorára való.