A padlizsánkrémmel, a kedvenc padlizsános ételemmel vetekszik a “paradicsomos padlizsán”, amit akár padlizsán lecsónak is nevezhetnék.
Padlizsánkockák zseniális paradicsomszószban
![Padlizsánkockák zseniális paradicsomszószban Padlizsánkockák zseniális paradicsomszószban](https://www.moksha.hu/wp-content/uploads/2020/09/paradicsomospadlizsan01-420x244.jpg)
A lecsó. Mindig annyira jóízűen eszem, hogy lelki szemeim előtt Latinovits jelenik meg, ahogy a Szindbádban a húslevest kanalazza, majd a velős csontból kihalászott velőt, a pirítóssal szájához emeli. Biztosan nem vagyok ennyire teátrális látvány, de azért nagyon szeretem. Mármint a lecsót. Csak kaliforniai paprikából áll módomban lecsót készíteni – állítólag lehet Párizsban magyar paprikát venni, de én még sehol nem találtam – és jó az, finom is, mégsem olyan mint az otthoni lecsó. Úgy készül mint otthon, de mégsem az. Olyan mintha…* Szóval a lecsó az lecsó, magyar paprikával, a ratatouille pedig ratatui (fonetikusan) a zöldfűszereivel.