Tartalomjegyzék erről az oldalról:

A legjobb padlizsánkrém, amit valaha készítettem

Ájult imám, azaz imam bayildi – húsmentes változat

Kenyérre kent ájult imám – majdnem imam bayildi

Illatos hússal töltött cukkini és padlizsán

Padlizsánkrémek némi szentségtöréssel

Padlizsán fűszeres-csípős kéreggel

Kacérkodás a görög istenekkel

Terülj, terülj, asztalkám!

Ratatouille az nem lecsó

Muszaka, családi kedvenc

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Illatos hússal töltött cukkini és padlizsán

Publikálva:

Illatos fűszerkeverékeket használtam a paradicsomos marhahús ízesítésére. Számomra ezek a töltött csónakok az idei nyár abszolút slágerei….

Padlizsán fűszeres-csípős kéreggel

Publikálva:

A padlizsán íze jellegzetes, de nem észveszejtő. Fahéjjal és barbecue szósszal átlényegül, ráadásul a ragacsos, ropogós máz mennyei….

Kacérkodás a görög istenekkel

Publikálva:

Az egyik legjobb nyári étel, a muszaka, most serpenyőből vega változatban kerül elő. Gyors és egyszerű….

Terülj, terülj, asztalkám!

Publikálva:

A mentőangyal egyik tunéziai származású barátom személyében érkezett, aki – nem mellesleg – remekül főz. Néha a szenvedélyért, néha a megélhetéséért, néha pedig csak az én bénaságom kompenzálásáért….

Ratatouille az nem lecsó

Publikálva:

A lecsó. Mindig annyira jóízűen eszem, hogy lelki szemeim előtt Latinovits jelenik meg, ahogy a Szindbádban a húslevest kanalazza, majd a velős csontból kihalászott velőt, a pirítóssal szájához emeli. Biztosan nem vagyok ennyire teátrális látvány, de azért nagyon szeretem. Mármint a lecsót. Csak kaliforniai paprikából áll módomban lecsót készíteni – állítólag lehet Párizsban magyar paprikát venni, de én még sehol nem találtam – és jó az, finom is, mégsem olyan mint az otthoni lecsó. Úgy készül mint otthon, de mégsem az. Olyan mintha…* Szóval a lecsó az lecsó, magyar paprikával, a ratatouille pedig ratatui (fonetikusan) a zöldfűszereivel. …

Muszaka, családi kedvenc

Publikálva:

Fogalmam sincs, hogyan készül az autentikus muszaka, de mi így szeretjük és nem tudjuk megunni….

Visszaugrás a navigációra