élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:90
post ID:29095
category_90

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Ájult imám, azaz imam bayildi – húsmentes változat

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Ájult imám, azaz imam bayildi – húsmentes változat

Myreille - Publikálva:

Köretnek is remek, de önmagában is tökéletes vacsora. A padlizsán, a paradicsom és a fahéj, megunhatatlan édeshármas.

ajultimam02

Ájult imám húsmentes verzió (Fotó: Myreille)

Hozzávalók: 2 fényes, feszes padlizsán 1 nagy (kb. 20 dkg) paradicsom 1 fej lilahagyma 2 gerezd fokhagyma 1 pritaminpaprika (vagy piros kaliforniai paprika) bors fahéj olíva olaj A padlizsánok két végét levágom, majd hosszába kettévágom. A húsukat hosszában és keresztben is bevagdalom (kb 2×2 centis kockák lesznek a padlizsánhúsban), de nem vágom végig és nem is lyukasztom ki a padlizsánok héját. A padlizsánokat vágott felükkel felfelé egy tepsibe teszem. A paradicsomot meghámozom és apró kockára vágom, akárcsak a pritamin paprikát, a lilahagymát és fokhagymát. Az egészet összekeverem, meglocsolom (nagyjából) egy evőkanál olíva olajjal, sózom, borsozom és megszórom fahéjjal. A keveréket a padlizsánokra halmozom és az olajos-paradicsomleves levet is a padlizsánokra öntöm. 180 fokos sütőben 1 óráig sütöttem. Köretnek is remek, de önmagában is tökéletes vacsora. Tipp: Amikor forró, feta sajtot lehet a tetejére morzsolni. Aki pedig ragaszkodik a húsos verzióhoz, a paradicsomos keverékbe tegyen még 10-15 dkg darált húst.
ajultimam03

Ájult imám húsmentes verzió

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra