Ha van otthon petrezselyemgyökér (vagy paszternák), krumpli, tejszín és só, akkor minden adott egy lélekmelegítő-gyomorsimogató krémleveshez.
Téli kedvenc: Fehérrépa-krumpli krémleves kéksajttal
![Téli kedvenc: Fehérrépa-krumpli krémleves kéksajttal Téli kedvenc: Fehérrépa-krumpli krémleves kéksajttal](https://www.moksha.hu/wp-content/uploads/2020/02/feherrepakrumlileves05-420x244.jpg)
Maximális maradékkonyha. Az ebédről maradt főtt batáta – szerencsére a főzőlevét is felfogtam -, és tejszín. A batátákat felöntöttem a batáta főzőlevével és felforraltam. Botmixerrel pürésítettem, beleöntöttem a tejszínt, sóztam, borsoztam és már készen is volt a batáta, azaz édesburgonya krémleves.
Ui: Rendszeresen főzök batáta krémlevest, és azt hittem, már moksha.hu-ra is megírtam, de most szembsültem a ténnyel, hogy még nincs fent a recept. Szerencsére hosszú a tél, sok-sok forró levest főzök.