élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:89
post ID:61064
category_89

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Téli kedvenc: Fehérrépa-krumpli krémleves kéksajttal

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Téli kedvenc: Fehérrépa-krumpli krémleves kéksajttal

Myreille - Publikálva:

Ha van otthon petrezselyemgyökér (vagy paszternák), krumpli, tejszín és só, akkor minden adott egy tökéletes téli, lélekmelegítő-gyomorsimogató krémleveshez.

Téli kedvenc: Fehérrépa-krumpli krémleves kéksajttal/Fotó: Myreille, 2020

Téli kedvenc: Fehérrépa-krumpli krémleves kéksajttal/Fotó: Myreille, 2020

Hozzávalók: 4 fehérrépa (petrezselyemgyökér) 3 krumpli 2 dl tejszín kéksajt

Sokan nem szeretik, pedig a fehérrépa illatos, ízletes gyökérzöldség. Én felnőtt koromra kedveltem meg és amikor nem csillagászati áron kapható, mindig nagyobb mennyiséget zsákmányolok és mindig készül fehérrépa-krumpli krémleves.

A fehérrépákat és a krumplikat megpucolom, feldarabolom és bő 1 l vízzel felteszem főni. Alaposan megsózom. Fedő alatt puhára főzöm a zöldségeket, majd botmixerrel pépesítem. Belekeverem a tejszínt és összemelegítem. (Már nem forralom.)

A forró levesbe kéksajtot teszek és már lehet is enni.

A családom pirított hagymát és levesgyöngyöt is tesz a tányérba levesbetétként, de ezek nélkül jobban kedvelem a fehérrépa-krumpli krémlevest.

Ezt a levest nem csak petrezselyemgyökérrel lehet elkészíteni, hanem paszternákkal is és úgy is zseniális.

Összegzés
recipe image
Recept
Téli kedvenc: Fehérrépa-krumpli krémleves kéksajttal
Szerző
Dátum
Előkészítés

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra