élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:211
parent cat ID 1:3
post ID:61094
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Thai, ananászos sült rizs csirkével, rákkal

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Thai, ananászos sült rizs csirkével, rákkal

Myreille - Publikálva:

Nem egy szépségdíjas étel, de az egyik legfinomabb, totális ízorgia. Mindenképpen friss ananász kell hozzá és a kesudiót sem szabad kihagyni.

Thai ananászos rizs csirkével, rákkal

Thai, ananászos rizs csirkével, rákkal/Fotó: Myreille

 Hozzávalók a thai ananászos sült rizshez

1 bögre rizs 1 közepes ananász 1 marék kesudió 1 piros kaliforniai paprika (vagy fél zöld és fél piros kaliforniai paprika) 1 csirkemellfilé (mármint 1 csirkemell kifilézve) 400 g rák (de ha több, az se baj) 4 db tojás 1 nagy fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 1 diónyi friss gyömbér 1/2 teáskanál madras curry fűszer szójaszósz halszósz olíva olaj bors

A rizst dupla mennyiségű vízzel és (elnézést minden japántól, de) csipet sóval puhára, pergősre főzöm.

Az ananászt megtisztítom, negyedelem, közepét kivágom és falatnyi cikkekre vágom.

Apró kockákra vágom a kaliforniai paprikát, a vöröshagymát, a csirkemellfilét pedig falatnyi darabokra.

A fokhagymát és a gyömbért megtisztítom, péppé zúzom. A profik ezt mozsárban teszik meg, nekem fokhagymanyomóval sikerült előállítani a pépet.

Egyetlen serpenyőben, de lépésenként készül a thai ananászos rizs

Egy nagy (tényleg nagy legyen, mert minden ebbe kerül majd) serpenyőben olíva olajat hevítek és aranybarnára pirítom benne a kesudiót. A kesudiót kiszedem.

A maradék olajon meg rákokat megsütöm, majd sózom, borsozom. Kiszedem.

Ezután a serpenyőben puhára sütöm, pirítom a felkockázott csirkemellet. Sózom, borsozom. Kiszedem.

Ha kell, nekem kellett, kevés olajat öntök a serpenyőben és 1-2 percig, állandó kevergetés mellett sütöm a felkockázott paprikát. Csak picit pirítok rajta, fontos, hogy a roppanós maradjon. Kiszedem.

Thai ananászos sült rizs csirkével, rákkal

Thai, ananászos sült rizs csirkével, rákkal/Fotó: Myreille

A visszamaradt olajon üvegesre és puhára párolom a hagymát.

Felverek 4 tojást.

A hagymára ráteszem a fokhagymás-gyömbéres pépet, párszor átkavarom, majd ráöntöm a felvert tojásokat. Teljesen átsütöm.

A hagymás-fokhagymás-gyömbéres tojáshoz keverem a megfőtt rizst.

Teszek rá néhány csepp halszószt, meglocsolom szójaszósszal, szórok rá borsot és madras curry-t.

Miközben a rizs pirul, hozzákeverem, a korábban megsütött rákot, csirkemellet és paprikát. Majd mehet bele a feldarabolt ananász és a pirított kesudió is.

Párszor még átkeverem a serpenyőben és kész. Chilivel még lehet fokozni, de szerintem már így is tökéletes.

Ebből az adagból 8 ember jóllakik, vagy a család ezt eszi ebédre és vacsorára is.

Összegzés
recipe image
Recept
Thai ananászos sült rizs csirkével, rákkal
Szerző
Dátum
Előkészítés

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra