Nem puszedli. Köze sincs hozzá. A külseje ropogós, a belseje pedig puha és nagyon kakaós. Amerikában népszerű, én is imádom, de csokit nem teszek bele. Erről a kekszről mindig a jóféle fekete föld jut az eszembe. A belseje tényleg olyan fekete, mint a föld, azonban a kakaó, a gyömbér és a vanília nagyszerű ízorgiát alkot. Elkészíteni egyszerű, sőt elrontathatatlan, mi mindig közösen sütjük a fiammal. A gyömbér elhagyható belőle, úgy is finom, én viszont szeretem, hogy ad neki egy kis titkot…
Hozzávalók 18-20 db-hoz: 200 g liszt 2 evőkanál kakaópor fél csomag sütőpor 200 g kristálycukor 1/4 teáskanál gyömbérpor 1/4 teáskanál vanília őrlemény (1 vanília kikapart bele) csipet só 60 g vaj 2 tojás kb. 2 evőkanál porcukor A száraz hozzávalókat, a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sütőport, a gyömbérport, a vanília őrleményt, csipet sót és a sütőport össze kell keverni. Majd bele kell morzsolni a hideg felkockázott vajat, végül pedig a két felvert tojást és az egészet össze kell gyúrni. Folpackkal le kell takarni és fél órára hűtőbe kell tenni. Dió nagyságú golyókat kell formázni a tésztából, amelyeket alaposan meg kell forgatni a porcukorban.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kell pakolni a porcukros golyókat, jó távol egy mástól (egy szabvány tepsibe 12 keksz kerüljön csak) és 200 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt meg kell sütni. A sütőben a tészta felveszi a kekszformát és szépen megrepedezik. Én a tepsiben szoktam kihűteni, mert amikor kiveszem a sütőből a keksz nagyon puha, de amikor kihűlt ropogós lesz a közepe a belseje pedig durván kakaós. Tárolni légmentesen záródó dobozban célszerű, már ahol nem fogy el egy nap alatt… Tetszik?! Kövesd a moksha.hu-t a Facebookon is!