élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:211
parent cat ID 1:3
post ID:11165
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

India beájulna: gyömbéres-fokhagymás marha

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

India beájulna: gyömbéres-fokhagymás marha

Myreille - Publikálva:

Nem a fűszerek, hanem a hozzávalók adják az étel meghatározó ízét. Megint egy egyszerű, de fejedelmi fogás. Amióta láttam tíz percet a Gordon Ramsay Indiában!-ból (Gordon’s Great Escape) vettem a bátorságot, hogy szabadon – igen szabadon – értelmezzem a karhí fogalmát. Tradicionális indiai konyha kedvelői ide se nézzenek! A tudatlanság boldogságában megosztom az ízorgiát, ami a tányérunkra került. A recept érdekessége, hogy alig van benne fűszer, a hozzávalók aromája adja a kicsit édes, kicsit csípős és nagyon illatos végeredményt. Hozzávalók: 1 kg darált marhahús 5 cm gyömbér 6 gerezd fokhagyma 4 szál halványító zeller 1 sárgarépa kis doboz kókusztej 1 tk pirospaprika rizs kurkuma olaj Aprítógépbe pakoltam a megpucolt és feldarabolt gyömbért, fokhagymát, zellerszárat és sárgarépát. Serpenyőben egy evőkanálnyi olajat forrósítottam és ráöntöttem az aprítmányt. Kicsit megkevertem, csak úgy az illendőség kedvéért, majd ment utána a hús, amit fehéredésig kevertem, megsóztam, “meg is paprikáztam”, öntöttem alá egy deci vizet, lefedtem és másfél órát főztem. Amikor a hús megpuhult, ráöntöttem a kókusztejet és felforraltam. A rizs szokás szerint készült: olajat hevítettem, ráöntöttem egy bögre rizst, megsóztam, ráöntöttem 2 bögre forró vizet, megszórtam 1 tk kurkumával, megkevertem és fedő alatt puhára pároltam. Amikor a víz elkezdett forrni, takarékra tettem a lángot és 20 percig főztem. Nem kaptam le azonnal a fedőt, még egy 5 percig szoktam hagyni, gondolkodni.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra