Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Üvegbe zárt nyár: szárított paradicsom extra szűz olíva olajban

Balzsamos fügeszósz: pikáns nyári emlék

Az almavajban nincsen vaj: habkönnyű almalekvár

Kocsonyás jostalekvár – csak két hozzávaló

Gyömbéres-korianderes szilva chutney

Ecetes szilva a nagyi receptje szerint

Korianderes-fokhagymás sárgabarack chutney

A legjobb nyári kaland: csokis-rumos meggylekvár

Tavasz, nyár, ősz, chutney

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Balzsamos fügeszósz: pikáns nyári emlék

Publikálva:

Valószínűleg keveseket érint az a – problémának persze nem nevezhető – helyzet, hogy október közepén még térdig járnak a friss fügében, de mi a teendő, ha mégis ez történik?…

Gyömbéres-korianderes szilva chutney

Publikálva:

A szilva chutneyban az a legjobb – azonkívül, hogy pikáns és illatos -, hogy kevés munkát igényel és bármikor isteni lakomává varázsolja a legegyszerűbb sült húst….

Ecetes szilva a nagyi receptje szerint

Publikálva:

Gyerekkorom egyik legkülönlegesebb savanyúsága az ecetes szilva volt. Imádtam, főleg a rántott hús mellé, és ez a mai napig nem változott….

Korianderes-fokhagymás sárgabarack chutney

Publikálva:

A fűszeres, pikánsan csípős sárgabarack chutney remek gasztoajándék és nagyon jól illik sült húsok, húsgombócok mellé….

Tavasz, nyár, ősz, chutney

Publikálva:

Rákaptam a chutney főzésre, a család pedig a chutney fogyasztásra. Íme négy recept meggyre, sárgabarackra, almára és szilvára. A recepteket muszáj lejegyeznem, mert jövőre elfelejtem.
Azonban a chutney-nak nincs túl nagy misztériuma. Csak arra kell figyelni, hogy az édes, sós, csípős és savanyú ízek harmóniába kerüljenek a gyümölccsel és a fűszerekkel. Kóstolgatni kell és ha túl édes, akkor kell bele egy kis balzsamecet. Ha ízetlen, fűszer kell még neki, ha semmilyen ízű, akkor meg egy kis csípős. Nálunk télre nem marad chutney, de tartósítani ugyanúgy kell, mint a lekvárokat, azonban a hűtőben pár hétig jól eláll….

Visszaugrás a navigációra