Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Fűszeres-pikáns cékla chutney (Nem tudok ráunni!)

Gyömbéres-korianderes szilva chutney

Korianderes-fokhagymás sárgabarack chutney

Gyömbéres-fokhagymás-szilvás csirkemell

Tavasz, nyár, ősz, chutney

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Gyömbéres-korianderes szilva chutney

Publikálva:

A szilva chutneyban az a legjobb – azonkívül, hogy pikáns és illatos -, hogy kevés munkát igényel és bármikor isteni lakomává varázsolja a legegyszerűbb sült húst….

Korianderes-fokhagymás sárgabarack chutney

Publikálva:

A fűszeres, pikánsan csípős sárgabarack chutney remek gasztoajándék és nagyon jól illik sült húsok, húsgombócok mellé….

Tavasz, nyár, ősz, chutney

Publikálva:

Rákaptam a chutney főzésre, a család pedig a chutney fogyasztásra. Íme négy recept meggyre, sárgabarackra, almára és szilvára. A recepteket muszáj lejegyeznem, mert jövőre elfelejtem.
Azonban a chutney-nak nincs túl nagy misztériuma. Csak arra kell figyelni, hogy az édes, sós, csípős és savanyú ízek harmóniába kerüljenek a gyümölccsel és a fűszerekkel. Kóstolgatni kell és ha túl édes, akkor kell bele egy kis balzsamecet. Ha ízetlen, fűszer kell még neki, ha semmilyen ízű, akkor meg egy kis csípős. Nálunk télre nem marad chutney, de tartósítani ugyanúgy kell, mint a lekvárokat, azonban a hűtőben pár hétig jól eláll….

Visszaugrás a navigációra