Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Mandarinos-újhagymás saláta ropogós zellerszárral

Citromos-fokhagymás csicseriborsó-saláta

Fedő alatt sült lapocka tormás mártással és zöldborsóval

Petrezselymes-fokhagymás kagylótészta Gruyère sajttal

Petrezselymes-fetás-cukkinis quiche

Kenyérre kent ájult imám – majdnem imam bayildi

Téltemető petrezselymes zellerkrémleves

Őszi-téli örökzöld: köményes-almás hús

Gombás rizottó rengeteg petrezselyemmel

Jégsaláta pangrattatoval

Moules á volonté

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Citromos-fokhagymás csicseriborsó-saláta

Publikálva:

A csicseriborsó tele van fehérjével, a hidegen sajtolt repceolaj omega-3 zsírsavakkal, a Kápia paprika C-vitaminnal. Egyél finomat és jót!…

Petrezselymes-fetás-cukkinis quiche

Publikálva:

Nem tudom megunni a petrezselyem illatát és ízét. Arra gondoltam, megérdemli, hogy egy quiche-ben főszerepet kapjon….

Téltemető petrezselymes zellerkrémleves

Publikálva:

Gyorsan elkészül, finom és rengeteg petrezselyem kerül bele. Idén tavasszal ez a kedvenc levesem, de egész évre rendszeresíteni fogom….

Gombás rizottó rengeteg petrezselyemmel

Publikálva:

A gomba és a petrezselyem jó barát, most sok vaj és némi rizs is társult hozzájuk. Gombás rizottó a la sufnituning. …

Jégsaláta pangrattatoval

Publikálva:

A pangrattato fűszerezett, pirított kenyérmorzsa. Az olaszok előszeretettel teszik tésztára, szerintem azonban jégsalátával a legfinomabb.

Moules á volonté

Publikálva:

A párizsiak azt mondják, azért olyan jó a konyha Párizsban, mert minden hozzávalót meg lehet venni, mindig, minden friss. S mivel a világ minden tájáról özönlenek az éhes emberek, ezért a tibeti jakvajas nemzeti eledeltől a marinált jégcsapretekig – tényleg mindent lehet kapni.
A franciák imádnak enni. Lassan, élvezettel, apróra részletezve nyelvbimbójukon az ízeket, s itt nemhogy nem illik asztalnál beszélni, szinte kötelező.
A tenger gyümölcsei szinte alapélelmiszernek számítanak, a fekete kagylót (Mydia achnista) egyszerű elkészíteni és igazi beszélgetős vacsorára való….

Visszaugrás a navigációra