Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Mandarinos-újhagymás saláta ropogós zellerszárral

Citromos-fokhagymás csicseriborsó-saláta

Fedő alatt sült lapocka tormás mártással és zöldborsóval

Petrezselymes-fokhagymás kagylótészta Gruyère sajttal

Petrezselymes-fetás-cukkinis quiche

Kenyérre kent ájult imám – majdnem imam bayildi

Téltemető petrezselymes zellerkrémleves

Őszi-téli örökzöld: köményes-almás hús

Gombás rizottó rengeteg petrezselyemmel

Jégsaláta pangrattatoval

Moules á volonté

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Jégsaláta pangrattatoval

Publikálva:

A pangrattato fűszerezett, pirított kenyérmorzsa. Az olaszok előszeretettel teszik tésztára, szerintem azonban jégsalátával a legfinomabb.
(tovább…)

Moules á volonté

Publikálva:

A párizsiak azt mondják, azért olyan jó a konyha Párizsban, mert minden hozzávalót meg lehet venni, mindig, minden friss. S mivel a világ minden tájáról özönlenek az éhes emberek, ezért a tibeti jakvajas nemzeti eledeltől a marinált jégcsapretekig – tényleg mindent lehet kapni.
A franciák imádnak enni. Lassan, élvezettel, apróra részletezve nyelvbimbójukon az ízeket, s itt nemhogy nem illik asztalnál beszélni, szinte kötelező.
A tenger gyümölcsei szinte alapélelmiszernek számítanak, a fekete kagylót (Mydia achnista) egyszerű elkészíteni és igazi beszélgetős vacsorára való. (tovább…)

Visszaugrás a navigációra