Az “ájult imám” padlizsánkrém színe vállalhatatlan, de túl finom ahhoz, hogy száműzzem a kedvenc receptjeim közül.
Kenyérre kent ájult imám (Fotó: Myreille)
Hozzávalók:
500 g padlizsán (2 közepes padlizsán)
2 paradicsom
2 gerezd fokhagyma
fél csokor petrezselyem
csipet só
negyed teáskanál fahéj
negyed teáskanál majoranna
szeletelt mandula
A megtisztított padlizsánt nagyobb kockákra vágom és egy mikrózható tálban 12 percre a mikróba teszem. Majd forrón botmixerrel pürésítem. (Mivel nem húzom le a padlizsán héját, ezért a krém alapszíne barnás sötétlila.)
Ha langyosra hűlt a padlizsánpüré beleteszem a kimagozott paradicsomot (a héját nem kell lehúzni), az összezúzott fokhagymát és a petrezselymet és az egészet krémesre mixelem. Sózom, beleteszem a fahéjat és a majorannát, és jól összekeverem.
A pirított kenyeret megkenem a padlizsános keverékkel, majd megszórom szeletelt mandulával. Fűszeres, illatos, finom. A színe vállalhatatlan (mert a barnás lilát tovább sokkolom némi pirossal és zölddel), de engem nem zavar.
Főzz velünk a Facebookon is!