élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:2
parent cat ID 1:3
post ID:20699
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Kenyérre kent ájult imám – majdnem imam bayildi

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Kenyérre kent ájult imám – majdnem imam bayildi

Myreille - Publikálva:

Az “ájult imám” padlizsánkrém színe vállalhatatlan, de túl finom ahhoz, hogy száműzzem a kedvenc receptjeim közül.

Kenyérre kent ájult imám (Fotó: Myreille)

Hozzávalók: 500 g padlizsán (2 közepes padlizsán) 2 paradicsom 2 gerezd fokhagyma fél csokor petrezselyem csipet só negyed teáskanál fahéj negyed teáskanál majoranna szeletelt mandula A megtisztított padlizsánt nagyobb kockákra vágom és egy mikrózható tálban 12 percre a mikróba teszem. Majd forrón botmixerrel pürésítem. (Mivel nem húzom le a padlizsán héját, ezért a krém alapszíne barnás sötétlila.) Ha langyosra hűlt a padlizsánpüré beleteszem a kimagozott paradicsomot (a héját nem kell lehúzni), az összezúzott fokhagymát és a petrezselymet és az egészet krémesre mixelem. Sózom, beleteszem a fahéjat és a majorannát, és jól összekeverem. A pirított kenyeret megkenem a padlizsános keverékkel, majd megszórom szeletelt mandulával. Fűszeres, illatos, finom. A színe vállalhatatlan (mert a barnás lilát tovább sokkolom némi pirossal és zölddel), de engem nem zavar. Főzz velünk a Facebookon is!

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra