Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Vajas, medvehagymás és köményes házi kifli

Nem hétköznapi: spenótos csicseriborsó curry

Indiai-magyar konyha: fűszeres paprikás krumpli

A házi kifligyár legjobbja: mézes-köményes kifli

Mézes-köményes sárgarépaleves

Kókusztejes-borsos-sütőtökös csirke

Ínyenc kaland: Fűszeres, sült sárgarépa

Őszi-téli örökzöld: köményes-almás hús

A római kömény megdicsőülése

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Vajas, medvehagymás és köményes házi kifli

Publikálva:

Megint minimalizáltam a munkát és maximalizáltam a házitündérkedést: egy tésztát dagasztottam (géppel) és háromféle kiflit sütöttem belőle….

Mézes-köményes sárgarépaleves

Publikálva:

Büntetésnek tűnik, pedig csak szokatlan. Aki szereti a sütőtök krémlevest, adjon egy esélyt a mézes-köményes sárgarépa krémlevesnek….

Kókusztejes-borsos-sütőtökös csirke

Publikálva:


A sütőtök jól kijön a szalonnával és a hagymával, akárcsak a csirke. A kókusztejből pedig nagy gond nem lehet, ha már túlborsoztam az ételt….

A római kömény megdicsőülése

Publikálva:

Nem szerettem a római köményt, egészen addig amíg ki nem próbáltam almával és hússal. Azóta ez a triumvirátus megdönthetetlen. A cseh köményes borjútokány után – iszonyúan felemelték a borjú árát -, előálltam az almás-köményes fasírtgolyókkal….

Visszaugrás a navigációra