Ínyenc kaland: Fűszeres, sült sárgarépa

Myreille

A fiamnak sokkal jobban ízlik a zöldség, ha ő maga is részt vesz az elkészítésében. A fűszeres, sült répa igazán remek!

“Öreg” répával is el lehet készíteni, de friss, ropogós sárgarépával az igazi. Nem csak én, de a fiam is imádja. Ráadásul sütés előtt mindig az ő feladata, hogy a fűszeres olajjal megkenje a répákat.

Hozzávalók:
2 csokor répa
2 evőkanál olíva olaj
1 nagy csipet só
1 teáskanál nádcukor
1 teáskanál mélange quatre epices (négyfűszer keverék: őrölt fahéj, szegfűszeg, gyömbér, szerecsendió keveréke)
csipet kömény
jó sok őrölt rózsabors
ízlés szerint chili (csak a felnőttek adagjára kerül)

A sárgarépát meg kell pucolni, majd hosszában félbe vágni – kisebbeket egyben lehet hagyni -, és vágott felükkel lefelé egy tepsire sorakoztatni. Az olíva olajat össze kell keverni a sóval, a nádcukorral valamint a fűszerekkel és egy (szilikonos) ecsettel vékonyan meg kell kenni a répákat. 200 fokos sütőben 20-30 perc alatt meg kell sütni.

Alkalmas köretnek, de mi (én és a fiam) vacsorára benyomtunk másfél csokor répát. Szeretem, ha a gyerekem zöldséget eszik.

Fűszeres, sült répa (Fotó: Myreille)

Fűszeres, sült répa (Fotó: Myreille)

Fűszeres, sült répa (Fotó: Myreille)

 

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra