Lasagne bolognese házi tésztával és raguval – egyszerűen, gyorsan A gyerekeim bármennyi spaghetti bolognese-t meg tudnak enni, de én nem. Az én gyengém a lasagne bolognese. Minden falat egy olasz kaland.
Kimchi: Kínai kelből a legjobb étel fermentálással készül A koreai konyha remeke, a kimchi a tányéron lehet saláta, savanyúság, köret, de főfogás is. Fermentálással készül, és aki egyszer kipróbálta, állandóan tart a hűtőben kimchit.
Őszibarack chutney jalapeno-val és kínai ötfűszerrel Megkockáztatom, hogy az őszibarack chutney, amit ma főztem, jobb lett, mint bármelyik mangó chutney, amit valaha kóstoltam.
Szendvics helyett spenótos-fokhagymás-fetás quiche Hallottál már az új-zélandi spenótról (a Tetragonia tetragoniodes-ről)? Ez a quiche abból készült, de elkészíthető bébispenótból is.
Vajas padlizsánkrém fokhagymával és fekete borssal A padlizsánkrémet szinte minden ízesítésben szeretem. Idén nyáron a legújabb kedvencem a vajas padlizsánkrém fokhagymával és fekete borssal.
Arrabiata szószban sült feta ropogós kenyérhez Végtelenül egyszerű nyári étel, amely melegen és hidegen is zseniális, és csak 6 hozzávalóból készül.
Pho leves csirkével, amikor a húsleves még egy fokkal finomabb A jó csirke pho leves ugyanolyan varázslatos, mint a jó húsleves. És legalább olyan egyszerű (és hosszú) elkészíteni.
Parmigiana di melanzane, avagy az olasz rakott padlizsán két receptje Annyira imádom a rakott padlizsánt (parmigiana di melanzane-t), hogy egyszerű (húsmentes) és gazdag (húsos) változatban is készítem. (És mindkettőt imádom.)
Labna: a világ legfinomabb friss sajtja görög joghurtból Csak görög joghurt, csipet só és egy gerezd fokhagyma kell a labna-hoz (labneh-hez), amely a nyári zöldségek mellé a legfinomabb friss sajt vagy éppen szendvicskrém.
Kellett már nekem egy jó karácsonyi pulyka recept! Amerikában Hálaadásra, nálunk karácsonyra sütünk pulykát. A szaftos, ínycsiklandó pulyka tökéletes választás bármelyik családi ünnepre.
Zseniális bolognai spagetti darált pulykahúsból Tombol a nyári szünet, én meg jófej anya vagyok és fiaim kedvenceit főzöm. Magam se értem, eddig miért ragaszkodtam ahhoz, hogy tökéletes bolognait csak sertésből lehet főzni.
Illatos-fűszeres kecskegida pörkölt Nem az a nő vagyok, aki nemet mond, amikor kecskegidahúst ajánlanak neki, még akkor sem, ha korábban nem kóstoltam. A végeredmény (szerencsére) olyan jó lett, hogy az egész család imádja.