élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:184
post ID:61923
category_184

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Vajas padlizsánkrém fokhagymával és fekete borssal

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Vajas padlizsánkrém fokhagymával és fekete borssal

Myreille - Publikálva:

A padlizsánkrémet szinte minden ízesítésben szeretem. Idén nyáron a legújabb kedvencem a vajas padlizsánkrém fokhagymával és fekete borssal.

Vajas padlizsánkrém fokhagymával és fekete borssal

Vajas padlizsánkrém fokhagymával és fekete borssal/Fotó: Myreille

Hozzávalók: 2 nagy padlizsán 5 dkg vaj (vaj, nem margarin!) 1 fokhagyma frissen őrölt fekete bors

A padlizsánt (hosszában) 1,5-2 cm-es vastag szeletekre vágom és sütőpapírral fedett tepsire pakolom úgy, hogy a széleknél is a vágott felek legyenek felfelé. A padlizsánt nem pucolom meg, én szeretem a padlizsánkrémben a héjdarabokat.

Picit megsózom a padlizsánszeleteket és 200 ℃-ra előmelegített (alsó-felső sütés, légkeveréses) sütőben 25 perc alatt készre sütöm.

Még melegen forgókéses aprítóba pakolom a padlizsánt, a felkockázott hideg vajat, a megpucolt és feldarabolt fokhagymát és egy csipet sót. Az egészet krémesre darálom.

Végül megszórom frissen őrölt fekete borssal. Azonnal lehet enni, de hűtő hidegen is remek.

Pirított kenyérrel vagy tortilla chipssel egyszerűen tökéletes fogás.

Vajas padlizsánkrém fokhagymával és fekete borssal

Vajas padlizsánkrém fokhagymával és fekete borssal/Fotó: Myreille

A legjobb padlizsánkrém, amit valaha készítettem

A za’atar megváltoztatta az életem és én ezt kicsit se bánom. Ezzel a fűszerrel lesz tökéletes a padlizsánkrém is.

Összegzés
recipe image
Recept
A legjobb padlizsánkrém, amit valaha készítettem
Szerző
Dátum
Idő
Tovább

Összegzés
recipe image
Recept
Vajas padlizsánkrém fokhagymával és fekete borssal
Szerző
Dátum
Idő

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra