élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:2
parent cat ID 1:49
post ID:33766
category_49

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Joghurtos pohárkrém pörkölt dióval, mézzel

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Joghurtos pohárkrém pörkölt dióval, mézzel

Myreille - Publikálva:

Csupán 4 hozzávaló kell a joghurtos pohárkrémhez és 4 perc alatt elkészíthető. A kedvenc “azonnal kell valami édesség” desszertem. Ha rám tör az “azonnal kell valami édesség” érzés, akkor muszáj valami nagyon finomat és különlegeset ennem. Ha először ennék egy kis diót, meg egy kiskanál mézet, esetleg bekapnék néhány szem aszalt sárgabarackot és végül még a zsíros görög joghurtra is rávetném magam, akkor tulajdonképpen megennék mindent, ami ebben a pohárkrémben van, de mégse érzeném utána magam olyan jól. Az ízeken túl a szememnek kell a nyálcsorgató szépség, a fülemnek pedig az üvegpohárban csilingelő kanál hangja. Próbáljátok ki ti is!

joghurtkrem01

Joghurtos pohárkrém pörkölt dióval, aszalt sárgabarackkal, mézzel (Fotó: Myreille)

Hozzávalók 4 személyre: 500 g görög joghurt 8 szem asztalt sárgabarack 1 marék dió kb. 4 teáskanál méz Forró serpenyőben szárazon megpirítom a diókat, majd nagyobb darabokra vágom. A sárgabarackokat vékony csíkokra vágom. Előveszek 4 kisebb – kb. 1,5-2 dl poharakat – és a hozzávalókat belerétegezem: görög joghurt – a dobozból átkanalazom a pohárba -, kevés pörkölt dió, néhány csík aszalt sárgabarack, majd csinálok még egy joghurt-dió-sárgabarack réteget, amit végül meglocsolok 1 kiskanál mézzel. Ennyi! Remekül néz ki, finom, csupa jó dolog van benne és azonnal lehet enni. Ui: Nagyon fontos a dió pörkölése, mert úgy sokkal, de sokkal finomabb a dió íze és ebben az esetben a görög joghurthoz is érdemes ragaszkondi, mert krémesebb, finomabb, mint a “mezítlábas” joghurtok.
joghurtkrem02

Joghurtos pohárkrém pörkölt dióval, aszalt sárgabarackkal, mézzel (Fotó: Myreille)

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra