élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:89
post ID:33713
category_89

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Kolbászos-paprikás kukoricaleves

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Kolbászos-paprikás kukoricaleves

Myreille - Publikálva:

Gyors, tartalmas és meglepően olcsó leves. Nálam rezsón készül, kertészkedős tavaszi szombatra, de mi évszaktól függetlenül szeretjük.

kolbaszoskukoricaleves01

Kolbászos-paprikás kukoricaleves (Fotó: Myreille)

Hozzávalók: 1 kg mirelit, morzsolt kukorica 3 db Kápia paprika vagy valami hasonló édes, piros paprika 5 dkg vaj 5 dkg szalonna 2 dl tejszín 2 gerezd fokhagyma 15 dkg kolbász (jó fajta, füstölt) chili Egy nagy lábasba dobálom a vajat, az apró kockára vágott szalonnát és a karikára vágott kolbászt. Megvárom, amíg a vaj felolvad, majd az egészet átpirítom. Csak néha kell kevergetni, így van idő apró kockára vágni a paprikát és összezúzom a fokhagymát. Mehet a kolbászos-szalonnás-vajas alaphoz mindkettő. Felöntöm 1 liter vízzel, felforralom, majd beleöntöm a kukoricát. Addig főzöm, hogy a kukorica teljesen megpuhuljon. Beleöntöm a tejszínt. Felforralom. Megkóstolom. Egy picit általában még meg kell sózni, de óvatosan a sózással, mert a szalonna és a kolbász is sós. És aki szereti a kicsit csípőset, tegyen bele chilit. Én csípősen szeretem, a fiam chilimentesen.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra