Az otthon íze

Remous

kigyoretes

Horváth Ilonka is megnyalná az összes ujját, pedig tőle tanultam, mármint a könyvéből.
Úgy, de kicsit másként.
A kevert tésztákat, sütiket már unják a gyerekek, de desszert nélkül nincs étkezés… Eszter gyümölcsös rétest kért (30 dkg lisztet, 1 pohár tejfölt, 2 tojást, sóval összegyúrok, közben 20 dkg zsírt és 20 dkg liszt keverékéből rántást készítek és lehűtöm. A tésztát kinyújtom, rákenem a rántás, feltekerem, majd a rudat is csigába hajtom és hűtés után kettő rudat kell belőle nyújtani. Hihetetlenül finom a tésztája!) Na itt a bibi: libazsírt is ritkán látok vagy csak kurrens üzletekben, de egyszerű disznózsírt egyáltalán nem forgalmaznak a francia élelmiszerüzletekben. Volt itthon élesztő, de a klasszikus kelt tésztához még a dagasztógéppel sem volt ingerem. Nem lustaságból, hanem időhiány miatt akartam a macerát elkerülni.
Kígyórétes lett belőle (Horváth Ilona 256.oldal ). 25 dkg margarint, 1 egész tojással és egy tojás fehérjével , 2 evőkanál cukorral, pici sóval habosra kevertem, közben pici tejben fél élesztőt egy kockacukorral felfuttattam, és 1/2 kg liszttel az egészet összegyúrtam. 4 cipócskából, négy rúd süti lett.
Két almás: Eszter kedvence az almakompót (natúr almapüré), alá kevés zsemlemorzsát szórtam, az almapüré tetejére pedig alma, és eperszeleteket vágtam, fahéjat és kevés cukrot szórtam rá, majd a recept útmutatása szerint betakartam. Két meggyes is lett: a nagymama meggybefőttjéből.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra