élni, lenni, szeretni, enni, horgolni

term ID:
parent cat ID:211
parent cat ID 1:3
post ID:47238
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Szilveszteri buli: a virsli legjobb formája

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Szilveszteri buli: a virsli legjobb formája

Myreille - Publikálva:

A virslis táska a férjem nagy kedvence és kidolgozta a tökéletes változatot, amely ezerszer jobb, mint a bolti. Főtt virsli helyett inkább ilyet csináljatok szilveszterre, nem bánjátok meg!

Házi készítésű virslis táska/Fotó: Myreille

Házi készítésű virslis táska/Fotó: Myreille

  Hozzávalók 7 virslis táskához: 500 g mirelit leveles tészta 7 db virsli mustár 1 tojás szezámmag A kiengedett leveles tésztát jó nagyra kell nyújtani, kb. 2-3 mm vastag vékony legyen. Nagyjából 12 x 18 centis téglalapokat kell belőle vágni, de a téglalapokat úgy kell méretezni, hogy a virslinél 1-1 centivel legyenek hosszabbak és a tésztával kényelmesen be lehessen fedni a virslit. A téglalap egyik (hosszanti) felét meg kell kenni egy teáskanálnyi mustárral, a másik felét pedig be kell vagdalni, hogy áthajtás után rácsos legyen. Ám mielőtt a tésztát áthajtanánk, a széleket kb. 1 centi szélesen be kell vizezni, hogy tökéletes legyen a két tésztarész tapadása. Az elkészített táskák mehetnek a sütőpapírral bélelt tepsire, ott meg kell kenni felvert tojással és meg kell szórni szezámmaggal. Előmelegített sütőben 190 fokon (légkeveréssel) 35 percig kell sütni. Tipp: – Nem csak virslivel lehet tölteni a tésztát, hanem sonkával és sajttal is, csak ilyenkor nem szabad rácsozni, mert “kifut” a sajt. Én ezt a változatot jobban szeretem. – Természetesen a virsli mellé is mehet sajt. – A mustárt is tovább lehet gondolni. Lehet magos, csípős, de akár ketchup is kerülhet mellé.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra