term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:35495
category_3 #e62e2e

Csak 4 hozzávaló: meggyes-joghurtos desszert

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Csak 4 hozzávaló: meggyes-joghurtos desszert

Myreille - Publikálva:

A meggyes joghurt megunhatatlan, és ha van friss gyümölcs, miért ne abból készítenénk, ráadásul úgy, mintha a luxusdesszerteket.

meggyesjoghurt01

Meggyes joghurt kicsit másként (Fotó: Myreille)

Kedvenc réteges desszertünk egyszerűsített és poharasított változata a meggyes joghurt pohárban. Csupán 4 hozzávaló kell: friss, érett meggy joghurt cukor babapiskóta vagy zabkeksz A meggyet kifejtem és megcukrozom. 10 percig állni hagyom, majd a meggylevet és néhány szem meggyet összekeverek natúr joghurttal. Ettől szép rózsaszín színt és pikáns ízt kap a joghurt. Ezután már csak az adagolás van. A pohár aljára babapiskótát török – érdemes olyat választani, amely már szárazon is puha, az gyorsabban szívja a nedvességet, de lehet zabkekszet vagy kevés zabpelyhet is szórnia a pohár aljára -, arra rétegzem a joghurtot, majd a tetejére fejtett meggyet pakolok. Azonnal lehet enni vagy kicsit pihentetni és úgy enni. El lehet készíteni este és másnap reggel reggeilre elővenni…
meggyesjoghurt02

Amikor a desszert a meggyes joghurt (Fotó: Myreille)

Gyűjtsd a kedvenc receptjeidet a Mentés kedvenc cikknek gombbal! (Regisztrálj most, hogy bármikor meg tudd nézni, vissza tudd keresni a kedvenc cikkeidet és iratkozz fel a hírlevélre is!)

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra