élni, lenni, szeretni, enni, horgolni

term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:28271
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Fahéjas-szilvás lepény (tejtermék- és zsírmentes)

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Fahéjas-szilvás lepény (tejtermék- és zsírmentes)

Myreille - Publikálva:

Ha nincs otthon semmi vagy éppen a családban valaki a zsírokat, valaki a tejtermékeket kerüli, akkor itt az ideje az egyszerű fahéjas-szilvás lepénynek.  

szilvaslepeny02

Fahéjas-szilvás lepény (Fotó: Myreille)

Hozzávalók (egy nagy sütőtepsihez): 50 dkg liszt 2,5 dl víz 3+2 evőkanál cukor 1 evőkanál méz 20 g élesztő kb. 50 szem érett, de, kemény szilva fél teáskanál fahéj A lisztből, vízből, 3 evőkanál cukorból, mézből és élesztőből, tésztát gyúrok. 20 percig kelni hagyom, majd a legnagyobb sütőtepsibe nyújtom. (A tepsit sütőpapírral bélelem ki, mielőtt beleteszem a tésztát.) A szilvákat megmosom, félbevágom, kimagozom és a tésztára ültetem vágási felükkel felfelé. Jó sűrűn, hogy ízletes legyen a lepény. 2 evőkanál cukrot összekeverek fél teáskanál őrölt fahéjjal és a szilvákra szórom. 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütöm. Langyosan és hidegen is remek. Nálunk másnapra nem marad, így nem tudom, mennyire szárad ki a tészta 24 óra alatt.
szilvaslepeny03

Fahéjas-szilvás lepény. Nincs benne zsír, se vaj, se tejtermék. (Fotó: Myreille)

Uzsonnára is nagyon jó, de egy tartalmas leves után éppen a megfelelő levezető.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra