Káposztás scone: jobb, mint a káposztás pogácsa

Myreille

Gyerekkorom óta szeretem a káposztás kalácsot és a káposztás pogácsát is, de a káposztás scone a legjobb káposztás “tészta”, amit valaha ettem.

Káposztás scone: jobb, mint a káposztás pogácsa/Fotó: Myreille

Káposztás scone: jobb, mint a káposztás pogácsa/Fotó: Myreille

Nem szeretek ételt kidobni, néhány hete a maradék káposztát lereszelte, majd karamellizált cukron megpároltam, amikor kihűlt lefagyasztottam. Reggel elővettem a fagyasztóból és délben már sült a káposztás scone.

Kicsit édes, kicsit sós, mintha a pirított káposztát arra találták volta ki, hogy a scone “fűszere” legyen.

Káposztás scone

Hozzávalók (kb. 14 db-hoz)
25 dkg liszt
8 dkg vaj
nagy csipet só
nagy csipet cukor
1 csomag sütőpor
2 evőkanál tej
15 dkg pirított káposzta
frissen őrölt bors

Egy tálba mérem a lisztet, a vajat, beleteszem a  sót, a cukrot és a sütőport, majd összemorzsolom.

A lisztes keverékhez öntöm a tejet és beleteszem a pirított/dinsztelt káposztát is.

A tésztát összenyomkodom. Nem gyúrom sima tésztává, hanem csak nyomkodom. 10 percig hagyom pihenni

Ezután a tésztát nagyjából 3 cm vastagra nyújtom és szaggatóval (4 cm átmérőjű kiszúróval) kiszaggatom.

A scone-ok oldalát “megsöndörgetem”, mint a pogácsát, hogy magasabb legyen. Tepsire sorakoztatom és mindegyik tetejét megborsozom frissen őrölt borssal.

180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütöm. 

Káposztás scone/Fotó: Myreille

Káposztás scone/Fotó: Myreille

Langyosan egy pohár hideg tejjel szeretem a legjobban.

Összegzés
recipe image
Recept
Káposztás scone: jobb, mint a káposztás pogácsa
Szerző
Dátum
Idő

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra