term ID:
parent cat ID:2
parent cat ID 1:3
post ID:56422
category_3 #e62e2e

Káposztás scone: jobb, mint a káposztás pogácsa

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Káposztás scone: jobb, mint a káposztás pogácsa

Myreille - Publikálva:

Gyerekkorom óta szeretem a káposztás kalácsot és a káposztás pogácsát is, de a káposztás scone a legjobb káposztás “tészta”, amit valaha ettem.

Káposztás scone: jobb, mint a káposztás pogácsa/Fotó: Myreille

Káposztás scone: jobb, mint a káposztás pogácsa/Fotó: Myreille

Nem szeretek ételt kidobni, néhány hete a maradék káposztát lereszelte, majd karamellizált cukron megpároltam, amikor kihűlt lefagyasztottam. Reggel elővettem a fagyasztóból és délben már sült a káposztás scone.

Kicsit édes, kicsit sós, mintha a pirított káposztát arra találták volta ki, hogy a scone “fűszere” legyen.

Káposztás scone

Hozzávalók (kb. 14 db-hoz) 25 dkg liszt 8 dkg vaj nagy csipet só nagy csipet cukor 1 csomag sütőpor 2 evőkanál tej 15 dkg pirított káposzta frissen őrölt bors

Egy tálba mérem a lisztet, a vajat, beleteszem a  sót, a cukrot és a sütőport, majd összemorzsolom.

A lisztes keverékhez öntöm a tejet és beleteszem a pirított/dinsztelt káposztát is.

A tésztát összenyomkodom. Nem gyúrom sima tésztává, hanem csak nyomkodom. 10 percig hagyom pihenni

Ezután a tésztát nagyjából 3 cm vastagra nyújtom és szaggatóval (4 cm átmérőjű kiszúróval) kiszaggatom.

A scone-ok oldalát “megsöndörgetem”, mint a pogácsát, hogy magasabb legyen. Tepsire sorakoztatom és mindegyik tetejét megborsozom frissen őrölt borssal.

180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütöm. 

Káposztás scone/Fotó: Myreille

Káposztás scone/Fotó: Myreille

Langyosan egy pohár hideg tejjel szeretem a legjobban.

Összegzés
recipe image
Recept
Káposztás scone: jobb, mint a káposztás pogácsa
Szerző
Dátum
Idő

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra