Bőségesen terem a málna a kertünkben. Annyira bőségesen, hogy már nyári málnaszörpöt is tudok készíteni.
![Főzés nélküli, nyers málnaszörp/Fotó: Myreille Főzés nélküli, nyers málnaszörp/Fotó: Myreille](https://www.moksha.hu/wp-content/uploads/2019/06/nyersmalnaszorp00-1.jpg)
Főzés nélküli, nyers málnaszörp/Fotó: Myreille
Nem télire készítettem a málnaszörpöt, hanem a következő forró, nyári napokra. Csak annyi volt a cél, hogy a málna zamata, nyári üdesége és frissessége kerüljön az üvegbe. Nem is lett nagy mennyiség és gyorsan is fogy.
![Házi málnaszörp/Fotó: Myreille Házi málnaszörp/Fotó: Myreille](https://www.moksha.hu/wp-content/uploads/2019/06/nyersmalnaszorp03-1.jpg)
Házi málnaszörp/Fotó: Myreille
Házi málnaszörp
A leszedett málnát megmostam, lecsepegtettem, majd villával összetörtem. Kevertem hozzá 2 evőkanál kristálycukrot és 1 teáskanál citromsavat. Vászonnal letakartam és egy éjszakán át a konyhapulton hagytam.
Reggel a vásznon átszűrtem és lemértem. A nyers folyadék 276 g lett, ehhez 180 g cukrot adtam és addig kevergettem, amíg a cukor elolvadt.
Üvegbe töltöttem, amit ledugózva a hűtőbe tettem, ám előtte 1-6 hígításban meg is kóstoltam. Éppen olyan lett, amilyenre vágytam, amit gyerekkoromból ismertem.
Kapcsoldó cikkek:
![recipe image](https://www.moksha.hu/wp-content/uploads/2019/06/nyersmalnaszorp04.jpg)