term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:56491
category_3 #e62e2e

Így készül a házi, főzés nélküli málnaszörp

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Így készül a házi, főzés nélküli málnaszörp

Myreille - Publikálva:

Bőségesen terem a málna a kertünkben. Annyira bőségesen, hogy már nyári málnaszörpöt is tudok készíteni.

Főzés nélküli, nyers málnaszörp/Fotó: Myreille

Főzés nélküli, nyers málnaszörp/Fotó: Myreille

Nem télire készítettem a málnaszörpöt, hanem a következő forró, nyári napokra. Csak annyi volt a cél, hogy a málna zamata, nyári üdesége és frissessége kerüljön az üvegbe. Nem is lett nagy mennyiség és gyorsan is fogy.

Házi málnaszörp/Fotó: Myreille

Házi málnaszörp/Fotó: Myreille

Házi málnaszörp

A leszedett málnát megmostam, lecsepegtettem, majd villával összetörtem. Kevertem hozzá 2 evőkanál kristálycukrot és 1 teáskanál citromsavat. Vászonnal letakartam és egy éjszakán át a konyhapulton hagytam.

Reggel a vásznon átszűrtem és lemértem. A nyers folyadék 276 g lett, ehhez 180 g cukrot adtam és addig kevergettem, amíg a cukor elolvadt.

Üvegbe töltöttem, amit ledugózva a hűtőbe tettem, ám előtte 1-6 hígításban meg is kóstoltam. Éppen olyan lett, amilyenre vágytam, amit gyerekkoromból ismertem.

Összegzés
recipe image
Recept
Így készül a házi, főzés nélküli málnaszörp
Szerző
Dátum
Idő

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra