term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:56500
category_3 #e62e2e

Gyerekeim legújabb kedvence: mangó lassi fagyi

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Gyerekeim legújabb kedvence: mangó lassi fagyi

Myreille - Publikálva:

Csak kettő, maximum 3 hozzávaló és kész a nagyon finom, nagyon gyümölcsös, házi fagyi. Nem kell hozzá fagylaltgép sem, csak egy mélyhűtő. Mindkét fiam imádja!

Mango lassi fagyi (és Dani)/Fotó: Myreille

Mango lassi fagyi (és Dani)/Fotó: Myreille

Vannak olyan receptek, amelyeket receptnek nevezni erős túlzás, ám van bennük annyi ötlet és annyira finomak, hogy megérnek egy feljegyzést. A házi mangófagyi egészen pontosan a mangó lassi fagyi éppen ilyen.

Miután lement az eperszezon és a mélyhűtőből elfogyott a legtöbb eperfagyi, és akciós volt a mangó ismét feltöltöttem a készleteket. Házi mangó fagyit készítettem. Nincs benne ízfokozó, nincs benne színezék, semmi hülyeség.

Mangó lassi fagyi/Mangófagyi

Hozzávalók:

3-4 érett mangó (ha a frissen vásárolt kemény, akkor érdemes néhány napot még érlelni) 100 g görög joghurt cukor(attól függ, hogy milyen érett és milyen édes a mangó)

A mangót megpucolom és a mangóhúst lefejtem a magról. Tálba teszem a joghurttal és a cukorral, majd botmixerrel simára turmixolom. Tulajdonképpen egy sűrű mangó lassit készítek, majd ezt a krémet pálcikás jégkrémformába adagolom és beteszem a fagyasztóba. Pár óra alatt megfagy és lehet enni. Mivel elég nagy adagokat szoktam készíteni, így még több napig, akár egy hétig is rá lehet járni.

Összegzés
recipe image
Recept
Gyerekeim legújabb kedvence: mangó lassi fagyi
Szerző
Dátum
Idő

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra