élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:
post ID:7616
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Szószos rizs

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Szószos rizs

Myreille - Publikálva:

Megint egy rizottó jellegű egytálétel, sok zöldséggel és számtalan csalással. Hozzávalók: 3 zsenge, apró cukkini 1 piros kaliforniai paprika 1 szál újfokhagyma (vagy 2 gerezd fokhagyma) 3 paradicsom bazsalikom (legjobb a friss, de a szárított is megteszi) 2 dl főzőtejszín 1 bögre (2,5 dl) rizs só, bors, olíva olaj parmezán vagy pecorino Meg kell egy igazán jó serpenyő! Kevés olajon megfuttatom a vékonyan felkarikázott újfokhagymát, majd megy utána a negyed cikkekre vágott cukkini és a kockákra vágott kaliforniai paprika. Megsózom, kicsit megborsozom, átpárolom. Beleöntöm a bögre rizst, kicsit kevergetem, majd felöntöm 2,5 bögre forró vízzel (az nagyjából 6 dl, de én mindig azzal a bögrével mérem, amivel a rizst mértem ki), még egyszer megkeverem, és fedő alatt addig főzöm, amíg a rizs megpuhul. Kb. 20 perc. Apró kockára vágom a paradicsomot, a zöldséges rizshez öntöm, 2-3 percig fedő alatt párolom, majd hozzáöntöm a tejszín és megszórom jó sok, apróra vágott bazsalikommal. A sajt a tetejére kerül.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra