term ID:
parent cat ID:2
parent cat ID 1:3
post ID:56351
category_3 #e62e2e

Most éppen ezek a kedvenc teáim – forró teák nem csak esős napokra

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Most éppen ezek a kedvenc teáim – forró teák nem csak esős napokra

Myreille - Publikálva:

Kedvenc teának nálam az számít, amire az első doboz után nem unok rá és állandó szereplője a teásfiókomnak. 5 kedvenc teám!

Rengeteg tea van itthon és rengeteg teát iszom. Nem csak esős napokon, hanem úgy általában. Szeretem a teát forrón, langyosan és hidegen is. Cukor nélkül iszom, nagy bögréből. Fekete teából fogy a legkevesebb, gyümölcsből a legtöbb. Illetve volt idő, amikor nem esett jól a zöld és a rooibos tea, de most ebből is találtam igen jókat. Nem vagyok márkahű, szívesen kísérletezem. Mostanság filteres teákat készítek és ezek közül kerülnek ki a kedvenceim is.

Az 5 kedvenc teám

Dilmah – Cardamom, ginger & orange

Egy időben nagyon kedveltem a Dilmah teákat,  főleg a zöld teákat ittam, ám ahogy bajom lett a zöld teákkal a márkát is hanyagoltam. A Cardamom, ginger & orange teát a chai áthallás miatt vettem meg. Első pillanatban fel se tűnt a “green rooibos” felirat, csak a vidám sárga virágokra koncentráltam. Egészen más ízre számítottam, mint amit kaptam – erre mondják, hogy várakozáson felül jó – és aromás könnyűségével belopta, beragyogta magát a szívembe.

 

Greenfield – Quince Ginger

 

Pár hete belefutottam egy Greenfield tea akcióba és megvettem minden ígéretesnek tűnő gyümölcsteát. A Quince-Ginger-t először betettem a kosárba, majd kitettem, mert zöld tea, tovább mentem, vissza mentem és megvettem, mert nagyon foglalkoztatott a birs (és akciós volt, ennyit megér egy próba). Egyetlen egy határozott ízt se tudok kiemelni a ebből a teából, mégis szeretem. Könnyű, gyümölcsös, nem érzem rajta a zöld tea jellegzetes ízét.

 

Milford – Cranberry Delight

Szerencsére nem vagyok egyedül tea mániás, a barátaim mellett teljesen normálisnak tűnök. Ajánlásra kóstoltam meg a Cranberry Delight-ot, majd azonnal nagyobb mennyiséget vásároltam belőle, hátha nyárra eltűnik a boltok polcairól. Szerintem ez a narancsos-fahéjas-vörösáfonyás íz nem csak télen jó, hanem akármikor, amikor szomjas vagyok. Nagyobbik fiam is szereti, ha nem figyelek oda, lecsap a teámra.

 

Teekanne – Garden Selection – Bodza-Citrom

Egyik merész kísérletem során belefutottam a bűn rossz csokis meggy Teekanne teába. Utána már sportot űztem abból, hogy megkóstoljam és utáljam a Teekanne teákat. A bodzás-citromos viszont meglepett. Olyan, mint a bodzaszörp csak cukor nélkül és melegen is finom. Nevessetek: kóstolás után visszamentem és még vettem 3 dobozzal, hogy a nyarat biztosan kihúzzam.

 

King’s Crown – Mango-Lassi-Chai

Az elmúlt egy évben a legkedvencebb teám a Mango-Lassi-Chai volt, amit hónapokig gondolkoztam rajta, mielőtt egyszer (éppen akciós volt) megvettem. Óckodásom oka a joghurt “aromából” fakadt, nem hiszek az ilyen dolgokban. De amilyen a végzet, azonnal a kedvenc teám lett. Pedig én azt is hittem, hogy a rooibos teát sem szeretem. (Tény, azóta sem ittam olyan finom rooibost, a Mango-Lassi-Chai.) Talán a 3. vagy a 4. doboznál jártam, amikor eltűnt a Rossmann polcairól. Egy ideig reménykedtem átmeneti készlethiányban, hiszen a King’s Crown teákat éppen a Mango-Lassi-Chai-reklámozták és arra gondoltam, nem csak én, hanem mindenki rákattant. De állítólag szezonális. Remélem hamarosan “winter is coming” és ismét ihatom. Ha nem, akkor indítani fogok egy sorozatot a kedvenc, de megszüntetett teáimról. A Vanilla chai már úgyis ott van a listán…

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra