term ID:
parent cat ID:2
parent cat ID 1:211
post ID:29937
category_211

Darált húsos tészta friss rukolával és paradicsommal

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Darált húsos tészta friss rukolával és paradicsommal

Myreille - Publikálva:

A nyáriasan meleg őszben virágzik és pirosodik a paradicsom és ismét kihajtott a rukola. Ha a kert ilyen rendes, én hagyom magam: olasz kaland.   Először csak egy gyors ebédet akartam főzni, tele friss zöldséggel – ha már ilyen kegyes hozzám az időjárás és a kert -, de a végeredmény olyan gyönyörű és finom lett, hogy mielőtt nekiláttam volna, fotóztam párat, és a nevetségesen egyszerű receptet is leírom. Nem, nincs benne semmi trükk, legfeljebb annyi, hogy a friss rukola és paradicsom nem csak salátában, hanem tésztaételben is remek.

paradicsomosrukkolasteszta02

Tűzpiros paradicsomok és összetépkedett rukolalevél – csak megtetszett és ekkor még nem gondoltam, hogy nektek is megmutatom a mai ebédem (Fotó: Myreille)

Hozzávalók (4 személyre) 1 csomag (500g) tészta (Én most az aldis durum Zöpflit imádom nagyon, de bármilyen csavart tésztával jó.) 30 dkg darált sertéshús (comb) 1 nagy sárgarépa só, bors 1 nagy csokor rukola 50 dkg apró szemű paradicsom olíva olaj A répát apró lyukú reszelőn lereszelem és kevés olíva olajon megfuttatom. Ráteszem a darált húst, fehéredésig keverem, sózom, picit borsozom, felöntöm vízzel és puhára párolom. A tésztát lobogó vízben kifőzöm. A rukolát megmosom, apró darabokra tépem, a paradicsomot megmosom és elfelezem. A tésztát forrón összekeverem a darált hússal, majd a rukolával és a felezett paradicsomokkal, és már lehet is enni. Én sajtot nem tettem rá, mert remek volt a rukola pikáns csípőssége és a napon érett paradicsom íze a húsos tésztával, de a sajt mindent még jobbá tesz, szóval bátran szórjatok rá még azt is, ha van otthon.
paradicsomosrukkolasteszta04

Darált húsos tésza friss rukolával és paradicsommal (Fotó: Myreille)

paradicsomosrukkolasteszta05

Darált húsos tésza friss rukolával és paradicsommal (Fotó: Myreille)

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra