term ID:
parent cat ID:2
parent cat ID 1:3
post ID:62491
category_3 #e62e2e

A második szörp szezon: málna, mangó, chilis málna télen is

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

A második szörp szezon: málna, mangó, chilis málna télen is

Myreille - Publikálva:

Egészen különleges hírt kaptam pár hete. Magyar szörpök kaptak csillagokat a Great Taste Awards-on. Naná, hogy megragadtam a lehetőséget, hogy én is zsűrizzem ezeket a szörpöket.

Elöljáróban

Nálam a málna, nem csak a málna, hanem minden szörp. A helyzetet tovább cifrázza, hogy legjobban a málnaszörpöt szeretem és az abból készült italt is málnának hívom. Tehát az esetek többségében, tényleg málna van a dologban, amikor málnáról beszélek, de az is előfordulhat, hogy nem.

A következőkben megpróbálok odafigyelni, de ha azt írom mangó málna, akkor tudjátok, hogy az a mangó szörp.

 

El kell még mondanom

Nálunk itthon két szezonban fogy nagy mennyiségben málna. Akarom mondani szörp. Egyrészt nyáron, a nagy kánikulák idején, másrészt iskolaidőben, amikor a gyerekek kulacsába kerül.

Éppen ezért szörp kérdésben háklis vagyok. Csak olyan szörpöket iszunk, amelyeknek magas a gyümölcstartalma.

 

Great Taste Awards

Még nem csalódtam olyan termékben, amelynek címkéjén ott volt a Great Taste Awards pecsétet és csillag(ok).

 

A hír

A Great Taste Awards-on két csillagot kapott a Mayer Prémium Chilis málnaszörp, egy-egy csillagot pedig a málnaszörp, az eperszörp, a mangószörp, a feketeribizli szörp. Kapott egy csillagot a fekete tea alapú Jeges tea koncentrátum is, de teában még nagyobb sznob vagyok, mint szörpben, így érteni se akarom a tea koncentrátum műfaját.

A hír hallatán azonnal csekkoltam a Prémium szörpök összetételét, és igazán lelkes akkor lettem, amikor megláttam, hogy a fele gyümölcs, és az alapízt adó gyümölcsből is bő negyven százalékot tartalmaznak. Ízfokozó és színezék nincs, a gyümölcsön kívül még cukrot tartalmaznak. Tehát ezek tényleg igazi szörpök, mint amit a nagyik főztek régen és amit én is csinálok, ha berobban a málnaszezon.

 

A Mayer Szörp

Mint kiderült, a Mayer Szörpöt 2015-ben alapították. A szörpfőzés gondolata akkor fogalmazódott meg a tulajdonosokban, amikor saját éttermükbe kerestek természetes alapanyagokból készült, tartósítószertől mentes szörpöket. Mivel hosszas keresgélés után sem találták meg az igazit, inkább megfőzték maguknak. A családi vállalkozásként működő szörp üzemükben – saját receptek alapján – csak természetes alapanyagok felhasználásával készítik a prémium Mayer szörpöket és szirupokat, kizárva a mesterséges aromákat és színezékeket. A Mayer Szörp célja, a lehető legjobb minőséget kínálni a fogyasztók számára, megőrizve a gyümölcsök és a fűszerek eredeti ízét.

 

A kóstolás

Három Great Taste Awards csillagos termék tesztelésére kaptam lehetőséget. Az nem volt kérdés, hogy a kétcsillagos chilis málnát mindenképpen meg kell kóstolni, a nagy fejtörést az okozta, hogy a négyből – málna, mangó, eper, feketeribizli – melyik kettőt válasszam, mert éppen ezek a kedvenc málnáim. Az epret viszonylag könnyű volt elengedni, a feketeribizlit nehéz és végül a fiaim kedvencei mellett tettem le a voksomat. Dani málnaszörp rajongó, Zsombi pedig mindent imád, ami mangó.

A Mayer szörpöket 1:6 arányban javasolt vizezni, szódázni. A málnaszörp üvegben ragyogó piros, hígítás után viszont opálos rózsaszín. Tehát pont olyan, amilyennek egy málnaszörpnek lennie kell. Az íze pedig harsogó málna, mintha kint állnék a málnabokor előtt és frissen enném a szemeket.

Ugyanez a harsogó gyümölcsösség nyűgözött le a mangószöpnél is. 48% magnó püré eszméletlen ízrobbanást okoz. Pedig a mangóval szkeptikus voltam, mert nem éppen őshonos ezen a vidéken. Most azt mondom, hogy mangó-rajongóknak a legjobb választás, kenterbe veri az összes dobozos, rostos mangó gyümölcslevet és az éretlenül leszedett, éretlenül megvett akciós mangót.

A gyerekeim imádták mind a málna-, mind a mangószörpöt. Legszívesebben egész nap ezeket itták volna, akárcsak én, de önmérsékletet tanúsítottam és beosztással éltem. Illetve

A chilis málna remek társítás, már-már a koktélok magasságába emeli a szörpök műfaját. A gyerekek kulacsába nem töltöm, mert annál chilisebb, de én boldogan iszom a kerti munkákkal töltött, napsütötte őszi napokon. Tetszik benne az is, hogy izgalmas gasztroajándék lehet azoknak, akik szeretik a különlegességeket. De egy Mayer szörpökből álló kosarat is el tudok képzelni gasztorajándéknak bármilyen alkalomra.

 

 

Kóstolásra három üveg szörpöt kaptam, de a cikk őszinte rajongásból született.

Ui: A feketeribizli szörpöt is meg kell kóstonom!

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra