élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:30696
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Kedvenc téli csemegém: karamellizált almahéj

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Kedvenc téli csemegém: karamellizált almahéj

Myreille - Publikálva:

Csak 2 hozzávaló: alma, pontosabban almahéj és nagyon kevés cukor, a végeredmény pedig itt-ott ropogós, karamellás-almás nassolnivaló.

karamellizaltalmahej01

Téli nassolnivaló: Karamellizált almahéj (Fotó: Myreille)

A birsalmás gumicukor mintájára elkészült a karamellizált almahéj. Az ötlet onnan jött, hogy idén rengeteg almakompótot főztünk és a piros, fényes almahéjat nem volt szívem kidobni. (Amúgy is a héjában van a vitamin…) Hozzávalók: 3-4 alma héja 2-3 evőkanál cukor Az almahéjakat a cukorral és éppen annyi vízzel (kb. fél deci), hogy ne égjen le, felfőzöm. Hagyom kihűlni. A nagyobbik sütőtepsibe szilikonos sütőpapírt teszek és szétterítem rajta a főtt almahéjat és sütőben (nagyjából 100 fok körül) sütőm szárítom. (Alacsony hőfokon kell sütni-szárítani az almahéjakat, azonban ennél pontosabb meghatározást nem tudok írni, mert egy régi, “úgy”sütök, ahogy kedvem van” sütő működik itthon.) Akkor a legfinomabb, ha az alja sötétbarnára pirul, de nem ég meg, a teteje pedig jól kiszárad, mint egy asztalt gyümölcs.
karamellizaltalmahej02

Sütés után az almahéj (Fotó: Myreille)

karamellizaltalmahej05

Kedvenc csemegém (Fotó: Myreille)

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra