élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:91
post ID:41032
category_91

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Tavaszi macikifli a tehén gyümölcseivel

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Tavaszi macikifli a tehén gyümölcseivel

Vidra - Publikálva:

Teli az erdő medvehagymával, kaptam ajándékba friss házi krémtúrót és közben hirtelen valami sós, de nem száraz rágcsálnivalóra támadt itthon igény, úgyhogy cselekedni kellett.

Tavaszi macikifli a tehén gyümölcseivel/Fotó: Vidra

Tavaszi macikifli a tehén gyümölcseivel/Fotó: Vidra

  A mélyhűtött leveles tészta kiengedése és kinyújtása kicsivel sem gyorsabb, mint a kelt alaptészta elkészítése, ráadásul ez utóbbi szaftosabb is, szóval ennél maradtam. Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt 2,8 dl víz 2 dkg élesztő 1 evőkanál cukor nagy csipet só Hozzávalók a krémhez: 10 dkg vaj 7-8 dkg házi krémtúró (vagy krémsajt) egy nagyobb csokor medvehagyma (szintén 7-8 dkg) egy maroknyi pirított dió bors A tetejére: 1 felvert tojás a kenéshez ízlés szerint szezámmag
Szelíd fokhagymaíz a pörkölt dió aromájával/Fotó: Vidra

Szelíd fokhagymaíz a pörkölt dió aromájával/Fotó: Vidra

  A krémhez a puha vajat, a felaprított medvehagymát, a krémsajtot, a sodrófával összetört pirított diót, valamint a sót és borsot botmixerrel pürésítem.
Ilyen szép smaragzöld massza lesz/Fotó: Vidra

Ilyen szép smaragzöld massza lesz/Fotó: Vidra

Az alaposan összegyúrt, majd duplájára kelesztett tésztát 4 egyenlő cipóra osztom. Vékony, kb. 30 centi átmérőjű kört nyújtok mindegyikből. Az egyik tésztakört megkenem a krém felével, majd ráborítom és a széleken rányomkodom a másik tésztakört; ugyanez történik a maradékkal is. A krémmel töltött tésztát 16 cikkelyre vágom.
A cikkelyeket a külső széltől kezdve felcsavarom kiflibe./Fotó: Vidra

A cikkelyeket a külső széltől kezdve felcsavarom kiflibe./Fotó: Vidra

A tetejüket felvert tojással megkenem.
Ha van rá igény, szezámmaggal is megszórom/Fotó: Vidra

Ha van rá igény, szezámmaggal is megszórom/Fotó: Vidra

175 fokon kb. 15 perc alatt sül kellemes barnára, a vaj egy része sülés közben átszivárog a tésztába, ami így egyszerre lesz könnyű és dús. A teljes adagból 32 kis macikifli lesz, több mint két éhes fő esetén érdemes egyből dupla adagot készíteni.
Medvehagymás, házi túróval töltött kiflik/Fotó: Vidra

Medvehagymás, házi túróval töltött kiflik/Fotó: Vidra

 
Házi túró helyett krémsajttal is működik/Fotó: Vidra

Házi túró helyett krémsajttal is működik/Fotó: Vidra

 
Nálunk macikifli néven fut/Fotó: Vidra

Nálunk macikifli néven fut/Fotó: Vidra

 
Medvehagymás túróval töltött pillekönnyű kifli, nem lehet ráunni/Fotó: Vidra

Medvehagymás túróval töltött pillekönnyű kifli, nem lehet ráunni/Fotó: Vidra

Tetszett a recept? Iratkozz fel a hírlevélre is!

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra