term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:40782
category_3 #e62e2e

Kód neve: lekváros linzer, avagy "Anya, süss valamit gyorsan!"

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Kód neve: lekváros linzer, avagy "Anya, süss valamit gyorsan!"

Myreille - Publikálva:

Rácsos linzer néven is szokott futni, de szívecskékkel, gombával és sünökkel viccesebb és egy sütésre megvan egy hatalmas adag. Az omlós linzerkarikával az a baj, hogy több részletben kell megsütni és a családom nagyon szereti, nagy mennyiségeket képes elpusztítani belőle. De már a nagymamáink is szívesen csaltak és sütötték egybe – főleg lakodalmakkor – és kockázták sütés után. Ők rácsot tettek a tetejére, én szívet, gombát, sünt, csillagot, éppen mihez van kedvünk van.

Lekváros linzer (Fotó: Myreille)

Lekváros linzer (Fotó: Myreille)

Hozzávalók egy 30×40 centis tepsire méretezve 12,5 dkg margarin 15 dkg cukor 2 tojás 50 dkg liszt 1/2 teáskanál szódabikarbóna csipet só csipet vanília őrlemény (helyettesíthető 1 zacskó vaníliás cukorral) 500 ml-es üvegben eltett, sűrű házi lekvár (sárgabarack, eper, málna, feketeribizli, josta)

A linzer sárgabarack és eper lekvárral édes, míg a savanykás málnával, feketeribizlivel, jostával pikáns, de így is, úgy is gyorsan fogy.

A margarint a mikróban megolvasztom, belekeverem a cukrot és a vanília őrleményt (vagy a vaníliás cukrot), majd – ha már nem meleg – beleteszem a tojásokat és alaposan elkeverem.

Ezután hozzáadom a lisztet és a szódabikarbónát és először keverem, majd gyors mozdulatokkal tésztává gyúrom.

A tészta 2/3-át sütőpapíron, vékonyan lisztezve kinyújtom és sütőpapírral együtt a 30×40 centis tepsibe teszem. Pici pereme legyen a tésztának, de ne legyen túl nagy.

Megkenem lekvárral a tésztát, majd nyújtódeszkán, vékonyan lisztezve 2-3 mm vastagra kinyújtom a maradék tésztát és formákat szaggatok, amelyeket a lekvárra pakolok.

180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt észre sütöm.

Ha kihűlt lehet szeletelni, kockázni.

A szívecskéket a gyerekek szaggatták, a tepsi 30x40 cm-es (Fotó: Myreille)

Szívszerelmünk a sárgabaracklekvár. A szívecskéket a gyerekek szaggatták, a tepsi 30×40 cm-es (Fotó: Myreille)

Falatnyi darabok (Fotó: Myreille)

Falatnyi darabok (Fotó: Myreille)

Erdei hangulatban: Josta lekvárral készült "gombás" linzer. Természetesen gomba nincs benne, csak a tetejét díszítettük gomba formájú linzerekkel. (Fotó: Myreille)

Erdei hangulatban: Josta lekvárral készült “gombás” linzer. Természetesen gomba nincs benne, csak a tetejét díszítettük gomba formájú linzerekkel. (Fotó: Myreille)

 

Összegzés
recipe image
Recept
Lekváros linzer
Szerző
Dátum
Idő

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra